Ingen hopplös träning här inte!

Dags för träning igen! Helena Nirs lät oss för andra söndagen i rad hoppa hopprep, springa mellan konor och göra situps och armhävningar tills svetten bara rann om oss och benen skrek efter syre. Ute smällde det av första advents fyrverkerier och genom fönstret kunde vi se den vackra himlen glittra. Vilken trevligt träning vi fick.


Jobbig övning för mage och ben. Tro mig.


Hela gänget :)


Hopp!Efter vår lilla hoppinsats berömde vi varandra för en väl genomförd träning och gjorde ringen. Woohow! Ses imorgon i Solklintshallen igen. Hej!


Första Advent.

Bloggen hoppas att alla har haft en trevlig första advent.


På stan.

Några spelare i laget har uppenbarligen fler intressen än just fotboll. Bloggen har spanat ute på stan och hittat några spelare som sysselsätter sig på egen hand när ingen fotbollsträning står på schemat.


Innebandy i Solklinthallen.


Ishockey i ishallen. Visby/Roma- Mälarhöjden-Bredäng.

Vinnare i gissa-vem-tävlingen utsedd!

Då har vi den första rätta gissningen på Gissa Spelaren. Tävlingen drog igång i tisdags, den 24:e men inte förrän sent igårkväll fick vi den första (och enda) rätta gissningen. Agnes Aldrin var tjejen som gömde sig bakom händerna och det var nr 16, Linn Ahrling som svarade rätt och tog hem det ärofyllda första priset, nämligen ett gästinlägg i vår superblogg. Så alla fans, håll utkik!


Rapport från Västerhejde

Idag var det dags för veckans andra träning och idag höll Magnus i den. Ikväll var det dock inte lika lång färd till träningsarenan utan några kilometer utanför stan blev det, Västerhejde, en hall vi dalhemmare är ganska vana vid. Det blev en riktigt lyckad träning som bjöd på många skratt:

  • Helena Adman som helt plötsligt fick ett mer syskon än annars. - Helena du har väl inte tre syskon? - Jo, en lillebror, en lillasyster och så jag.
  • Sofies super snygga magmål - Hon blev skjuten rätt i magen så den styrdes in i mål. En smäll för laget eller vad säger man?
  • Magnus skills i målet
  • Det vita lagets försök till fusk

Ja, precis. Många skratt. En annan rolig sak var de nya ansiktena på träningen, ikväll igen! Bland annat kom vår trixar Fia. Kul att se dig igen :) 

Till sist måste jag avsluta med en liten utskällning till laget. Ingen har gissat rätt på "Gissa spelaren" från igår den 24/11. Ni kan väl allvarligt inte mena att ni varken kommer hennes utseende eller namn? Jätte välkomnande och trevligt tjejer. Nu vill jag se minst 25 kommentarer med rätt gissningar så att vi kan utse en värdig vinnare. Alla vill väl ha priset..?
 


Annika.

Idag önskar vi Lycka till, till Annika som ska operera knäet. Hoppas vi ses på fotbollsplanen snart=)


Gissa spelaren 2.

Ett nytt ansikte var med och tränade idag i Slite. Men vem kan det vara?! Vinnaren, den som svarar rätt först, får skriva ett valfritt inlägg i bloggen.


Träning 24/11

Ny vecka, nya träningar. Idag fick Morten göra sin jungfruträning och vi talar nog för alla i laget om vi säger att det kändes riktigt bra. Bloggen lyckades ta en smygbild på tränaren som tycks passa väldigt bra i den blåa färgen.
Det var många tjejer med på träningen ikväll och det är så roligt. Noteras bör att det förlorande laget i dagens match ska bjuda vinnarna på en dricka. Glöm ej detta!


Kanon och kalkon 23/11. Vem?

Till gårdagkvällens kalkon utsåg vi denna överbeskyddande lagkamrat. Ja, för vem behöver inte benskydd när man styrketränar? Ifall, ifall alltså... Kalkonen den 23/11 går till ***. Vi tackar *** som ändå gav oss ett gott skratt :) 


Kalkonen vem?

Jag förstår att alla ni håller på att spricka av nyfikenhet vem detta kan vara men det tänker vi inte tala om, så det får ni fortsätta fundera över!


Första styrkepasset avklarat

Precis! Igår vi avklarade vi vårat första styrketräningspass i St Hanshallen. Helena Nirs har tagit på sig uppdraget att pina oss nu varje söndag en tid fram över. Nej, pina var väl att ta i. Vi började med att värma upp med basket, en sport som vi nog behöver träna lite mer på. Vitt lag vann med 1-0. Ja, det gäller ju att sätta sina chanser eller vad säger svarta laget? En rolig uppvärmning.

Sedan var det en hinderbana där inte bara styrka var nödvändig, utan också kordination, någonting som ledde till många skratt. Att hoppa hopprep eller stå på en balansplatta är INTE lätt inte... Det var ett jobbigt pass som vi avslutade med lite sit-ups och armsträckningar. Men jag tror många tyckte det var skönt i efterhand. Äntligen börjar vi komma igång!

Balansträning

Jobbigt!

Stretching


Tack Helena som fixade träningen och kul att det var några nya och nygamla ansikten på träningen. Hoppas vi ses igen på tisdag allihopa! Bloggen will be there...

Tränarproblemet löst.

Under tisdagens träning var det inte bara Rubbis som var där från de högre makterna. Vid bänkarna stod en annan man också och iaktog oss. Mitt under träningen, under en liten paus, presenterade han sig som Morten Berger -Dalhems nya tränare!

Morten berättade lite om sig själv, vad han sysslar med nu, vad han sysslat med förut, med mera. Han pratade även lite kort om hur han ville arbeta med laget men att han även självklart skulle lyssna på hur vi ville ha det. Det verkar som en bra lösning på tränarproblemet och vi ser fram emot att få börja jobba ihop laget tillsammans med Morten och förbereda oss inför kommande division 2 säsong.

Men först återstår några veckor av lek och skoj!


http://helagotland.se/sport/artikel.aspx?articleid=5640815 GA:s artikel

http://helagotland.se/sport/artikel.aspx?articleid=5640815 GT:s artikel
Kanon och Kalkon 17/11.

Det är tisdag idag och det innebär träning i Slite för Dalhems damer. Det är en bit att åka men det är trevligt att sitta och snacka lite strunt på vägen ut. Ikväll gjorde dock en del spelare ett dåligt val av bil och chaufför vilket slöt med en sväng ner i skogen i Slite. Tjejerna som valde att åka med dagens Kalkon fick se en annan del av Slite då deras chaufför svängde av vägen lite för tidigt... Vem som körde?! Helena Nirs.

Dagens kanon måste vara alla nya ansikten som var med och tränade. Duktiga och trevliga tjejer. Vi hoppas att ni kommer och tränar med oss framöver också.

Kanon och Kalkon 14/11


Dagens kanon är svårt att avgöra.

Kandidat nr 1.
Amanda "Katten" tyckte att det skulle gå till henne för att hon äntligen igen fått använda sin svart-gula älsklingsmatchtröja.

Kandidat nr 2. Vår supersöta forwardsframtid Nellie som idag på matchen stöttade oss till seger, iklädd Dalhem-body och lurvig björn dräkt.

Hmm..?

Klara för final!

Idag var det dags för andra omgången av SM-kvalspelet i Futsal och spelarna stod inför en viss press. Det var vinna eller försvinna som gällde, eller kanske inte. Vårat mål med den här turneringen var inte att vinna utan att ha roligt. Men med motivation och kämpa så resulterade det med att vi fick både ha roligt och att vinna, i alla fall en match...Avspark mor När IF, SM-kval Futsal

HalvtidFörsta matchen spelades mot När IF, ett snabbt, tekniskt och aggresivt lag som vi redan förra helgen (0-0) hade problem med. De startade matchen, liksom då, tufft och med snabba omställningar där vi inte alltid hängde med. I halvtid låg vi under med några bollar och det kändes lite tungt, då måste tränar-Rubbis sagt någonting bra för i andra halvlek blev det mer fart under fötterna. Helena Nirs byttes in och i bilderna ovan smäller det till i nätmaskorna bakom När-målvakten hela två gånger. Helt plötsligt hade 4-1 underläget blivit 4-3 och de sista minuterna var otroligt spännande och underhållande att titta på. Tyvärr rann tiden iväg och det där 4-4 målet som låg i luften hann aldrig komma. Matchen slutade 4-3 till När, ett ganska rättvist resultat. När är riktigt duktiga. Plus till oss att vi lyfter oss och spelar bra mot slutet.Nästa och sista matchen i gruppspelet i årets Futsal SM-kval spelades mot IFK Visby som förra helgen besegrade oss med 3-2. En revanch var nu tvunget i fall vi vill vara med och spela finalen. IFK har ett ungt lag med många bra spelare som är tekniska och försöker spela bra fotboll, precis det vi fick erfara förra helgen. Idag var det dock vår tur att visa hur man spelar. Matcherna var direkt efter varandra så vi började helt enkelt att spela som vi slutade När-matchen. Jenny Lööf visade bra teknik längs sin kant. Se bilden sen där hon gör en skottfint, går förbi backarna och gör mål. Way to go! I början hängde IFK med bra men efter att deras målvakt blev skadad tog vi mer och mer över matchen. Resultatet blev 7-2 till oss och det var skönt att se att vi börjar hitta tillbaka spelet innomhus. Jossan gjorde också ett riktigt snyggt mål. Titta och njut!


Jennys snygga fint och mål

Helena gör mål- igen

Jossans snygga mål

Mååål!

En härligt match som gör att vi slutar som 2:a i gruppen. Lördagen den 12 december spelas finalen i  södervärnshallen och som värdiga motståndare och 1:a i gruppen har vi När IF. En spännande final som avgör vem som ska få åka till fastlandet i vidare SM-kval. Kom dit och heja fram Dalhems tjejer!


SM-kval.

Idag värmer vi upp inför SMkvalets andra omgång. Som det ser ut nu ligger vi inte så bra till i tabellen. Men det ska vi ta igen idag med hårt slit och fint spel...

Lag
MVOF(+)(-)+/-P
När IF
2 1 1 0 3 2 1 4
IFK Visby
2 1 0 1 5 5 0 3
Dalhem IF
2 0 1 1 2 3 -1 1


Bloggen kommer att befinna sig på plats för att sammanfatta dagen.


Helseriös träning

Idag är det hela TVÅ dagar sen vi hade träning sist och för vissa träningsnarkomaner har det redan börjat att klia lite i benen. För att få röra på sig och samtidigt ha roligt tillsammans har vi under några veckors tid spelat badminton, tack vare Amanda.


Svettig match
Match

Mästarna
Mästarna


Proofs?
Proffsen. (Observera bollens position)

Efter några vändor av rund-badminton började tröttheten komma och koncentrationen försvinna. Rebecka började spela luftgitarr och det var så bandet Dalhemdamers startade.
 Dalhemdamers, Jossa på sång, Micka på ukulele, Beckis på el-gitarr och Moa på klarinett! Jag ser en säker framtid i detta band.

Vi tackar för kvällens prestationer och ser nu fram emot helgen som ska bli något mer seriös. 10.20 börjar första matchen i SM-kvalet i Futsal, den spelas mot När. Andra matchen, mot IFK Visby, börjar 11.40. Bloggen kommer självklart att närvara så jag hoppas vi ses i Sävehallen, nu på lördag!


Ad astra.

Nästan 50 besökare första dagen. Snart tjänar vi så mycket pengar på bloggen att vi alla kan leva på fotbollen. Bara träna och spela varje dag...

Fotbollsgalan

För ett par veckor sedan så var det fotbollsfest på Wisby Strand. Tror alla var mycket nöjda med kvällen och ära de som äras bör. Vinnarna från laget.

Stora Fotbollspriset
Mats Nybom Dalhem
Motivering: För sina stora insatser i Dalhem både på och utför planenÅrets Målvakt  2009
Amanda Ronström Dalhem
Motivering: Smidig som katten mellan stolparna.


Årets förening 2009
Dalhems IFFler bilder är på g...

Kanon och Kalkon 10/11

Ingen Kalkon gjordes idag men vi är på det klara med att det var Kanon att Rebecka "Beckis" Martis, Mikaela "Mickis" Hansson Leveau och Frida "Fritioff" Åberg-Mattsson var med och tränade.


Dagens ljus.

Idag har världen fått en ny blogg att följa. Exakt 38 230 dagar efter att idrottsklubben Dalhem IF grundades skapades denna blogg med mycket entusiasm. Vi hoppas vi ska kunna ge er all information ni behöver för att kunna följa oss på vägen, i med och motgång.

RSS 2.0