Träningsmatch 28/3 Dalhem IF-BK Tinnis

Söndag, ny match, nytt motstångd. Även denna match spelades mot BK Tinnis, men idag var både vi och våra motståndare div 4-betonade. Vädret ute i Slite var en aning mulet, blåsigt och regnet hängde i luften under hela matchen. Några av spelarna kände sig lite tunga efter gårdagens och torsdagens match, men det som inte dödar, det härdar! Vi gick ut på planen och körde på ändå.

Idag ställde vi upp med följande lag:
Mv: Maja Pettersson
B: Sara Westerberg (ut 60) (in 80), Linn Ahrling, Emelie Andersson (ut 80), Isabelle Hallgren
Mf: Sandra Norrby, Jenny Lööf (ut 60), Mikaela Ekengren (ut 70), Johanna Allqvie
F: Helena Adman, Sofie Solfeldt

Linnea Hansson (in 60)
Veronica Nyström (in 65)
Frida Åberg-Mattsson (in 70)

Matchen tillhörde väl inte en av dem mest välspelade, och tempot var relativt lågt, men vi hittade ändå några fina kombinationer under matchens 90 minuter. Vi pratade innan matchen om att försöka ta in bollen och hålla i den, så vi sen kan spela runt mer och som vanligt också tänka på pressen. Det som var tydligt med dagens match är att vi behöver träna mycket mer på att ta emot bollen och vara noggranna med förstatouchen så att vi inte tappar bollen. Sen får vi inte glömma att vi främst ska ha kul på planen, det är ju det viktigaste. Men att ha kul i det här laget, det hör till vardagen!
I halvlek stod det 1-0 till oss, efter att Lövet snyggt placerat en frispark, vilket betyder att vi gjorde ännu ett mål på en fast situation! Vi fortsatte kämpa på i andra, och gjorde två mål till, men släppte också in ett bakåt. Vi bytte in lite pigga ben i andra halvlek, och Frida visade att hon är vass, då hon tog fart på kanten och sprang runt sin motståndare. Matchen slutade alltså 3-1, och vi kan inte säga annat än att vi får vara nöjda med helgen. Två matcher har spelats, och två matcher har vunnits.

Lite kalkon kan vi också bjuda på idag, då vi hörde rykten i omklädningsrummet om att en tjej i laget har haft sina benskydd under hela den tiden hon spelat för Dalhem, sedan -99 om vi inte hörde fel! Till henne vill vi påminna om att vi inom en snar framtid kommer att ha en inköpskväll och då kan man till och med få rabatt på benskydden. Vi hjälper gärna till att hitta ett par om du inte vet hur dem ser ut idag!!

Nu närmar sig påsken och då kommer det bli lugnare på fotbollsfronten för några dagar. Men det skadar ju inte att vi rör oss lite mellan alla påskmåltider!

Imorgon
, måndag är det fotografering till det kommande matchprogrammet som gäller. Mellan klockan 18-19 skall vi ta porträtt på Bildvision. Kläder vi skall ha på oss finns där, och tänk på att vi ska sprida ut oss på hela timmen, alla kan inte komma fem i sju!
Sen är det lagfoto i Södervärnshallen. Vi åker dit till 19:30, sen får vi se hur lång tid det tar. Ta med egna vita strumpor, benskydd och nyputsade fotbollsskor.
Det kommer att finnas några extra par vita strumpor till de spelare som ännu inte äger ett par!

Vi måste också tala om att det inte verkar som att alla tjejer läste i bloggen igårkväll, där vi gick ut med en liten påminnelse om att klockan skulle ställas om! Men IB, vi hoppas du fått ordning på alla klockor nu, och det är ju tur att de är länge tills nästa gång den ska ställas om!


Träningsmatch 27/3 Dalhem IF- BK Tinnis

Matchen idag spelades på konstgräset i Slite. Till en början var vädret soligt, men under matchens gång försvann den allt mer och det blev molnigt och ganska kallt. Det var alltså första träningsmatchen mot ett lag från fastlandet och det innebar att vi inte hade så mycket "inside information" om laget, som vi har haft mot dom gotländska motståndarna. Alla var laddade och lite smått nervösa inför matchen, men det är ju då man ska prestera som bäst sägs det!
 
Vi ställde upp med följande lag:

Mv: Amanda Rohnström
B: Mikaela Ekengren (ut 65), Josefin Gjörloff (ut 30), Veronica Nyström, Frida Åberg-Mattson
Mf: Sandra Norrby (ut 70), Fia-Lotta Pipping, Agnes Aldrin, Lina Lindgren (ut 60)
F: Helena Nirs, Mikaela Hansson-Leveau (ut 75)

Linnea Hansson (in 30)
Jenny Lööf (in 60)
Annie Mårdbrink (in 65)
Sara Westerberg (in 65)
Helena Adman (in 70)

Som ni ser ovan, så var Lövet tillbaka på planen idag, efter att ha varit botrest och sjuk. Kul att åter igen få se dig på planen, istället för utför.

I första halvlek var det ganska jämnt och båda lagen fick hålla i bollen. Vi lyckades skapa en del chanser, och Mickis som i tidigare träningsmatchen haft lite otur med målskyttet, fick idag utdelning och gjorde hela tre baljor! Det syns att spelet börjar ta form inför säsongen, men det finns såklart alltid saker att jobba på. Vi slarvar med våra mottagningar och första touchen på bollen, vilket gör att vi tappar och förlorar bollen lite för lätt. Men när vi jobbar som vi ska, sätter pressen rätt, håller i bollen på mittfältet, flyttar upp backlinjen och jobbar tillsammans allihop funkar det bra. Några gånger fick vi till ett bra passningsspel som ledde fram till mål, och vi gjorde idag fem baljor! Sen blev det tre mål bakåt, och vi vet att det berodde på våra egna misstag, därför ska vi jobba på att i fortsättningen minska dem. 

Redan imorgon är det dags för en ny träningsmatch, och även denna är i Slite. Vi möter BK Tinnis igen, men den här gången skall det vara deras div 4-trupp som står för motståndet. Avspark klockan 12:00 och samlingen är 10:45! Så vi hoppas på att vi ses där, och bloggen påminner alla i laget, glöm INTE att ställa om klockan ikväll!


Träningsmatch 25/3 Dalhem IF-P18 IK

I sista stund blev det bestämt att det skulle spelas match istället för att träna på torsdagskvällen. Då vi inte kunde byta tid med något annat lag, fick man lägga matchen klockan 21:00. Många kan tycka att matchen spelades en aning sent, men trots att klockan visade sena siffror var det ett hungrigt gäng Dalhem-tjejer som kom till samlingen kvart över åtta.

Vi ställde upp med följande lag:
Mv: Amanda Rohnström (ut 45)
B: Matilda Östre (ut 45) , Linn Ahrling (ut 60), Emelie Andersson (ut 45)(in 60), Frida Åberg-Mattsson
Mf: Linnea Hansson (ut 75), Agnes Aldrin, Fia-Lotta Pipping, Lina Lindgren
F: Mikaela Ekengren (ut 45), Helena Adman (ut 55)

Maja Pettersson [mv] (in 45)
Johanna Allqvie (in 75)
Veronica Nyström (in 45)
Sara Westerberg (in 45)
Sandra Norrby (in 45)

Vi gick ut med instruktioner att inte sätta för hög press, något som vi inte gjorde utan det blev raka motsatsen. Under de första 30 minuterna fungerade det ganska bra i försvarsspelet och vi skapade många passningsalternativ för varandra så vi kunde spela runt. Sen blev det lite okoncentrerat, och därför mycket svårare på alla sätt. En typisk derbykänsla anades under stora delar av matchen.

I andra halvlek blev vi en aning bättre, då vi kom högre upp med hela laget och kunde sätta press på P18's backlinje, som var duktiga på att rulla runt bollen inom laget. Vi blev mer noggranna i passningsspelet igen, vilket resulterande att vi helt enkelt kunde spela bättre fotboll. Vi fick se härliga inställningar från flera av spelarna och lite extra beröm till Agnes som gjorde en riktigt bra match, Sandra som gjorde ett riktigt snyggt mål, samt Lina som slet som ett djur på mittfältet! Även kul att se Maja i målet, som utvecklas mer och mer för varje vecka. Moa och Amanda, se upp! Det luktar konkurrens! En till positiv sak var att vi gjorde två mål på fasta situationer, något som vi hittentills inte lagt så mycket fokus på under försäsongen. Matchen slutade 4-2 (2-1) till Dalhem.


Träning 24/3

Temat på kvällens träning var finter. Vi övade på olika varianter och körde en mot en i flera moment. Det blev en hel del lyckade dribblingar, stundtals var det fullt på både läktaren och vid korvmojjen!

 

Vi spelade även tvåmål, där det ikväll gavs extra poäng för snygga finter, och det viktigaste var alltså inte att göra mål.

 

Kvällens bollgun gick till Micka. Motiveringen löd: till en tjej som gjort många bra löpningar på kvällens träning, och som alltid är glad och snäll mot alla.

 

Morgondagens träning är utbytt mot träningsmatch i Rävhagen mot P18.

Matchstart klockan 21:00, samling 20:15.


Träning 22/3

Igår var det återigen dags för träning. Emelie, som varit i utlandet och rört runt lite, var åter tillbaka i träning. Skönt att alla som är "på vift" kommer tillbaka så att vi kan få en komplett träningstrupp. Träningen innehöll uppvärmning, lite passningsövningar och slutligen mycket fokus på spel.

Veronica, som under förra träningen fick äran att mottaga Bollgun valde att ge denna filur vidare till Matilda för sin insats under helgens match och för att hon utvecklats enormt under de senaste veckorna.

Även att tillägga är att Matilda och Gry varit bli lite småkaxiga på de senaste träningarna.
Kan det möjligtvis vara så att det närmar sig deras födelsedag?
Kära lagkamrater: Gry och Matilda fyller 16, respektive 17 den 6 april. Viktigt att vi i laget kommer ihåg att gratta våra minstingar på ett kärleksfullt och oförglömligt sätt.

Ikväll är vi träningsfria, men rykten säger att träningstokarna Micka, Jossan, Amanda och Gry med flera kommer att spela badminton ikväll. Samma tid och hall som vanligt. Rykten säger även att Gry har utmanat Helena Nirs i en badmintonmatch, då Gry själv sägs satsa på att krossa sitt motstånd. Bloggen väntar med spänning på matchresultatet.

På återseende!

Träningsmatch Dalhem IF- IFK Visby

Lördagsförmiddagen bjöd på mycket sol och fågelkvitter, det var alltså perfekt fotbollsväder.

 

Truppen för dagen bestod av:

Amanda Rohnström
Josefin Gjörloff
Frida Åberg-Mattson
Veronica Nyström
Sara Westerberg
Matilda Östre
Johanna Allqvie
Linn Ahrling
Linnéa Hansson
Helena Nirs
Mikaela Ekengren
Sandra Norrby
Mikaela Hansson-Leveau
Helena Adman

 

Klockan 12.00 var det avspark i vad som kom att bli en lite konstig match. Våra motståndare var IFK Visby, ett hungrigt gäng som höll tålamodet uppe hela matchen igenom.

 

Första halvleken kom vi in i ett ganska lågt tempo, vi slarvade lite med passningar och offsideavblåsningar. Vi kom inte riktigt rätt i pressen, och va för passiva, vilket gjorde att allt blev svårare. Emellanåt kändes det som att det blev långt mellan lagdelarna, och vi behövde få en paus och prata ihop oss lite. Men trots detta skapade vi en del lägen, och lyckades sätta dit fyra bollar.

 

I andra halvlek blev det dock bättre. Vi kom rätt i pressen, vågade flytta upp laget och klev in i situationerna. Detta gjorde att vi kunde vinna fler bollar, och rulla runt lite mer. Utdelningen av detta blev fler målchanser, och vi lyckades utöka ledningen och göra fem mål till.


Bästa målskytt idag blev Helena Adman, men sina fem fullträffar. Sandra fick näta två gånger och Nirs satte en riktig kanon. Jossan, som blivit uppflyttad på mittfältet i slutet av matchen, tog chansen med en gång, satte full fart och satte dit sista målet i matchen som slutade 9-1.

 

Nu väntar en ny vecka, med träningar och träningsmatcher!


Träning 18/3

Igårkväll genomförde vi en bra träning, den bästa hittills enligt Morten! Med bra fart under skorna, bra inställning och fina tankar börjar det se bra ut inför säsongen. Nu behöver vi bara finslipa lite till, och fortsätta  göra lika bra träningar framöver, så ska detta nog bli en kanonsäsong! Vi längtar galet mycket till den 24 April, hoppas ni också gör det!

 

Värt att nämna för kvällen är att några spelare (vi nämner inga namn Fia) verkar ha flyttat träningstiden framåt en halvtimma av okänd anledning. Vi påminner därför om att torsdagsträningarna börjar 18:00, om det varit otydligt förut!

 

Kvällens kanoner är utan tvekan alla rumpskjutningar under tvåmålsspelet. Det sa ”smack” mer än en gång, och jag kan lova att det måste ha svärrat till ordentligt! Men det är smällar man får ta, vad gör man inte för laget!?

 

Ett extra plus i kanten till Veronica, som tog hem bollgun. Hon är lugn och säker på sin sak i backlinjen, och tvekar inte på att varken ge eller ta en smäll! En riktig backklippa med andra ord!

 

Detta var alltså lagets sista träning för den här veckan, och nu väntar träningsmatch på lördag mot IFK Visby. Klockan 12:00 är det avspark i rävhagen, hoppas vi ses där alla dalhemfans!


Träning 15/3

Bloggen har kommit lite efter igen, det är fullt upp hela veckorna och ibland får skrivandet lida för det. Men vi ska försöka bättra oss!

Så bättre sent än aldrig, här kommer uppdateringen från måndagsträningen!


Måndagens träning i rävhagen inleddes med lite lek. Doppboll och en annan bollek blev kvällens uppvärmning, och man kunde stundtals tro att ett dagis hade intagit planen. Men kul hade vi i alla fall!

 

Sedan gick vi över till en lite seriösare del med passningsövningar av olika slag, bland annat en väldigt komplicerad övning som Morten hade i bagaget. Kanske var det denna knepiga övning som fick oss att tänka så mycket, att det inte blev någon koncentration kvar till dem kommande övningarna. Det uppstod nämligen ett mindre kaos på slutet, då vi egentligen skulle göra en väldigt enkel inläggsövning men som för oss såg ut att vara väldigt svår att genomföra. Men så småningom lossnade det, och åtminstone några bollar kunde sättas i nätet.


Det hela avslutades med tvåmålsspel,  ett lag fick bättra på konditionen medan två andra spelade.


Bollgun delades även ut till Fia-Lotta, som äntligen är tillbaka på rätt plats. Hon har visserligen inte möjlighet att träna fullt varje vecka, men när hon väl är med så kör hon på för fulla muggar, och är även en väldigt bra lagkamrat då hon alltid kommer med positiva tillrop och ger oss yngre spelare värdefulla tips!


Dalhem IF - FC Gute P96

Igår morse, kvart i nio för att vara lite mer exakt, samlades 14 taggade Dalhem-spelare i ett av Rävhagens omklädningsrum för att i en träningsmatch möta FC Gute's P96-lag det mer än bara ålder och längd som skillde oss.
Vissa var fortfarande en aning morgontrötta, andra pratglada och bland oss fanns även en pepparkaksbrun Linnea som äntligen återvänt hem efter sin utlandsvistelse. Solen lyste över ett nästintill vindstilla Rävhagen när vi besteg planen med inställningen att jobba som en lag, gå in till 110% i alla situationer och att ha riktigt kul.

Vi valde att ställa upp med följande lag:

Mv: Maja Petterson (ut 45)
Back: Gry Larsson (ut 20)(in 70), Josefin Gjörloff, Annie Mårdbrink (ut 45), Isabelle Hallgren
Mittfält: Agnes Aldrin, Helena Nirs (ut 45), Lina Lindgren (ut 70), Hilda Gustavsson
Forward: Helena Adman, Mikaela Hansson-Leveau

Sara Westerberg (in 20), Johanna Allqvie (in 45)
Amanda Rohnström (In 45), Linnea Hansson (in 45)

Våra motståndare var ett riktigt duktigt och snabbt gäng killar som spelade kvickt och säkert. De hade skickliga innermittfältare som spelade bra bollar längs kanterna och i djupled till snabba forwards. Inte var det lätt att hänga med när de satte fart.

Efter första halvlek stod det 4-0 vilket senare blev slutresultatet. Trots att det var många trötta ben i slutet av matchen höll vi ihop laget och sista halvlek blev alltså 0-0. Då ska vi tillägga att Agnes precis i slut sekunderna hade ett redigt långskott som tog i ribban som målvakten inte hade särskilt stor koll på.

Jag tycker ändå att vi gjorde en helt okej insats. När vi höll i bollen och spelade säkert fungerade spelet bra men tyvärr är vi ofta för slarviga med lätta passningar vilket gör att motståndarna bryter dem. Det gäller att vi är noggranna med detta även på träning som vi pratade om i veckan. Försvarsspelet fungerade också bra med ibland var vi lite passiva och borde kliva in lite ordentligare.

Det var ändå en nyttig match där laget får lära sig att spela mot bättre lag. Försvarsspelet är väldigt viktigt och det gäller att inte "tjuvrusa" och gå bort sig när man möter såna kvicka motståndare.

Framför oss nu har vi en vecka fylld med träningar att se fram emot och jag kan nästan lova att laget redan nu börjat ladda om inför nästa träningsmatch.
Lördagen den 20/3 kl. 12.00 på Rävhagens konstgräs möter Dalhem IF -IFK Visby.
Vi ses väl då?


Träning 11/3

Ikväll var det dags för veckans sista träning och på lördag är det match. Vi fortsatte med att träna anfall men koncentrationen saknades lite för att det riktigt skulle funka. På slutet sprang vi och får ta med oss den kämparglöden till nästa vecka då vi hoppas att saker och ting faller lite mer på plats.

Bollgun delades ikväll ut av målvaktstränaren Christer och vinnaren blev ingen mindre än bloggen och dess administratörer. Så Moa, om du läser detta någonstans därute i värden, bra jobbat :) Även tack till Micka som hoppat in nu under bloggkrisen!

Nu ser vi fram emot lördagens match mot Gutes 96:or och nästa veckas träningar. På återseende!

Träning 8/3

Äntligen ny vecka med nya träningar! Föregående veckor har det varit mycket fokus på försvarsspelet men från och med den här veckan börjar vi med anfallsspel. Roligt tycker de flesta och visst är det härligt att spela sig fram till ett snyggt mål :) Självklart ska vi inte glömma bort försvaret vi tränat in utan alla måste hjälpas åt att snacka på planen så att det fortsätter att fungera. För utan bra försvarsspel är det svårt att få till något bra anfallsspel.

Ikväll väntar löpining Lasarettet-Snäck tur och retur. En sträcka på runt 6 km enligt Nybbe. Härligt!
Kamp på mitten.


Skott!
Vad skulle vi göra utan Nybbe? :)


Fotorgraf: Mikaela Ekengren

Årets första match!

Efter ett lugn sportlovsvecka var det åter igen dags att ta ner skorna från hyllorna. Klockan 11.00 stod elva taggade Dalhems tjejer öga mot öga med Gotland Södra på en grön men frusen plan. Solen lyste och det var så gott som vindstilla. Perfekt fotbollsväder!

Inför matchen pratades det mycket om försvarsspelet som vi under de senaste veckorna lagt mycket fokus på. Mortens taktik var enkel men med tanke på bloggens popularitet bland motståndare så vågar jag inte riskera att lägga ut detta. Hemligehetsstämplad information! Kul skulle vi i alla fall ha och det hade vi.

Matchen hade mycket positvt med sig med flera comebacker, debutanter och Nybbes blåbärssoppa. Äldsta systrarna Åberg-Mattson, Veronica Nyström, Fia-Lotta Pipping, Lina Lindgren gjorde comeback och  Maja Pettersson, Gry Larsson och Johanna Allqvie gjorde debut.

Laget:
Målvakt: Maja Pettersson/Amanda Rohnström
Backar: Hilda Gustafsson, Veronica Nyström, Josefin Gjörloff, Frida Åberg-Mattson
Mittfält: Sara Westerberg, Gry Larsson, Lina Lindgren, Angelica Åberg-Mattson
Forward: Sofie Solfeldt, Mikaela Ekengren
Avbytare: Fia-Lotta Pipping, Johanna Allqvie, Isabelle Hallgren

Om matchen finns det inte så mycket att säga. Vi gjorde en väldigt stabil insats vilket resulterade till en säker 3-0 seger. Åbergarna gjorde en grym comeback med två mål av Frida och ett av Angelica. Försvarsspelet fungerade bra och om anfallsspelet sa Morten efter matchen "att han stundtals var imponerad". Det här var våran första träningsmatch för säsongen. Visst finns det ännu mycket att slipa på men matchen idag bådar gott för framtiden må vi säga.

// De tre små grisarna

RSS 2.0