Träning och roligheter

Sportlovet närmar sig, och den första tunga träningsperioden är avklarad. Därför passade vi på att göra något lite extra sista passet innan det lilla träningsuppehållet. På torsdagens träning kortade vi ner passet och körde fullt ös en timme på konstgräset som denna ikväll var helt fri från is!!

Sen skyndade vi in i duscharna, och möttes sedan upp igen på Kanonen där det skulle käkas pizza och bowlas. Så när alla magar var fullproppade var det vi som intog bowlingbanorna, och indelade i tremannalag spelade vi sedan en timme. När slutsignalen ljöd var det med spänning alla väntade på att resultaten skulle skrivas ut. Vem skulle bli kvällens stora vinnare?


Tillslut kom resultaten.  Som vinnare stod lag Morten, Linn och Josefin och den som var bäst individuellt var Lina. Det blev även prisutdelning i form av att vinnarna fick varsin kägla, grattis till er!

Nu väntar alltså träningsledighet några dagar, men vi är inte sysslolösa för det. Vi har hand om kiosken i kommande Krullis Cup och har därför fullt upp hela veckan. Det kommer även bli ett frivilligt träningspass för dem som inte riktigt kan få nog!

Så till sist hälsar nu bloggen alla ett trevligt sportlov, och vi ser såklart fram emot nästa del av den tuffa men ack så härliga försäsongsträningen!!


Lyckliga guldmedaljörer!


Efterlyses!

Hej kära dalhemmare!

På grund av Moas lilla tripp till Asien står jag nu helt sjäv med detta tunga ansvar att driva en blogg. Inte blir det bättre att jag varit sjuk den senaste veckan och har helt enkelt inte kunna vara med på träningarna och kunna skriva om dom.

Men nu har redan en ny vecka börjat och jag hoppas att uppdateringarna ska bli lite oftare än en gång i veckan. Men som man kanske förstår så skulle ett par extra bloggare inte vara till någon skada, tvärt om. Jag vet att vi har flera bloggare som lätt fixar att skriva ett litet inlägg då och då. Alla som vill får vara med att skriva, det är ju faktiskt våran lagblogg :)

/#10

På eget initiativ.

Jag tog mig friheten att göra detta inlägg. Sista träningen med laget på några veckor avklarades ikväll för min del.

Träningen innehöll mycket spel och spring och trots att det är jobbigt och tungt emellanåt så peppar vi varandra och är positiva. Det kanske är just det som gör att man/jag trivs så bra. Att man kör på och hjälper varandra istället för att sura och sucka. Undrar just om det är turen eller lagmoralen som avgör en jämn match? Jag hoppas på lagmoral för då vinner vi flera matcher i sommar.


Jag kommer sakna alla, världens bästa lagkamrater!


Ja jag vet, jag är snart hemma igen. Men ändå... :P

Friskis&Svettis!

Då var det dags för veckans sista träning, nämligen ett stationspass på Friskis&Svettis.

Förra veckan var det premiär pass med lite dansmoves, styrka och kordinationsövingar och denna vecka var inget undantag. Passet går ut på en uppvärming på cirka 20-30 min sedan tar man fram material och redskap för sationsövningarna. Stationerna är sit-ups, hantlar, gummiband och step-ups plintar. Man går runt, fem gånger på varje station. Besöket vid varje station varar i 40-50 sekunder, 20 sekunders vila och sedan vidare till nästa station. Efter det är det lite mer kordinationsövningar och sedan streching och avslappning.

Jag vet inte om någon blev klokare av det där men ändå :) Ikväll var vi tyvärr bara sex stycken på passet. Eloge till oss och nästa vecka vill vi se fler tjejer där! ¨Nu är nästa vecka snart här och vi ser fram emot ännu fler tuffa och svettiga försäsongsträningar...

Träning 11/2.

Nu börjar träningarna rulla på bra då isen mestadels gett sig av från Rävhagens konstgräs för att ge sig ut på nya äventyr. Det initiativet gillar vi och firar med att lira boll allt bättre och bättre. Målvakterna klagar lite emellanåt för att det blir kallt när försvararna är för bra men de borde ha lärt sig att det är så det är ibland... ;)

Igår var det några yngre tjejer från Dalhem som var med oss och tränade. Ni var duktiga och vi hoppas att ni kommer och tränar med oss fler gånger framöver.

Veckans kanon måste bli Sandra som enligt tränarstatistisken över januari har tränat på mycket bra och deltagit på alla träningar som varit. Keep up the good work!

Träningsvecka + en kanon utan kalkon.

Nu har vi tränat i en vecka ungefär utan en enda uppdatering till er läsare här på bloggen. Vi skäms och söker fler spelare i laget som kan hjälpa till med att delge er fans den information ni behöver för att hänga med på vad som händer i laget.

Sedan det senaste inlägget har vi hunnit ha en heldag med vårt herrlag. Detta ägde rum i lördags och vi ägnade en hel dag tillsammans med dem. Pulkaåkning och korvgrillning i Nordergravar inledde dagen, Volleyboll och kälkhockey följde därpå innan vi intog O'learys för en trevlig middag med Tacobuffé. Vi tackar den duktiga festkomittén för det arrangemanget.

Vi har också hunnit träna en del. I söndags var en tapper skara på ca 12 spelare i Sävehallen för lite stationsgympa med Friskis och Svettis. Det var roligt att göra något annorlunda och det skadar nog inte tjejerna i laget att träna upp sin koordination lite... Men vi kan stolt tala om att vi definitivt höll måttet jämfört med de övriga som var där.

Eftersom det är tisdag idag har vi även hunnit med en konstgrästräning. "Gräset" på Rävhagan har äntligen blivit grönt och det gjorde att spelet såg betydligt bättre ut än tidigare. Det är fortsatt många tjejer på träningarna och det är så roligt att komma dit och träna, skratta och snacka lite strunt.

Kvällens träning bestod av löpträning. De som inte hade valt att springa på egen hand samlades på Rävhagen kl 18.30 för att vänta på en spelare (eftersom jag skriver väljer jag om den personen ska avslöjas...) i ca 15min. När alla sedan var startklara så gav vi oss iväg på en 6km lång tur i den fina vinterkvällen.

Dagens kanon får bli Sofie och Sara som sprang som raketer ikväll och sprang ifrån de andra. Bra jobbat!
Försäsongen 2010 kan börja.

Inomhussäsongen är över och nu börjar uppladdningen inför kommande säsong. Det kommer bli många timmar med kalla fötter och händer men det är det allt värt när vi står där i april på Dalhem IP och domaren blåser i pipan och säsong 2010 kan börja.

Igår var dagen då utomhussäsongen började på allvar. Pga att planen var frusen och hal blev det inte någon riktig fart på träningen men viljan fanns där och bara det är en bra bit på väg till seger.
Det sägs ju att trender skapas på gatorna. Streetstyle tror jag bestämt att det kallas. I Dalhems damlag får man inspiration från varandra och nedan kan ni se ett tydligt mönster vad som gäller i laget.
RSS 2.0