Dalhem Lag 2 tog hem SSC!

Svenska Spel Cup spelades på annandagen i Södervärnshallen. Dalhem ställde som nämnt upp med 2 lag. Dalhem Lag 2 tog sig till final där man vann med 1-0 över P18 Lag 2. Målet stod Olivia Yttergren för. I det vinnande laget deltog:
Amanda Rohnström
Linn Ahrling
Angelica Åberg-Mattsson
Mikaela Ekengren
Camilla Setterwall
Olivia Yttergren
Ida Larsson
Marion Nilsson
Jennie Karlsson

Dalhem Lag 1 tog sig inte vidare från gruppspelet. Sista matchen spelades mot IFK Visby där det blev förlust med 2-0. Hade man istället vunnit den matchen hade man mött Dalhem Lag 2 i semifinal.
Matchreferat och mer info finns på hemsidan: www.laget.se/dalhemdam

Den här veckan har tjejerna träningsledigt, åter i spåret igen på måndagkväll, med den berömda löpträningen med Den Onde. Det viskas om att en Frida Åberg-Mattsson eventuellt ska dyka upp. Frida var borta sista delen av förra säsongen pga en knäskada. Hon har nyligen opererat sig, men ska förhoppningsvis vara tillbaka på banan ASAP. Frida har dock ej lämnat något besked inför säsongen 2012, men tjejerna och ledarstabben i Dalhem hoppas självklart på att Frida ska, likt sin syster Angelica, satsa på ännu en säsong i Dalhem.

/#6

Lagen till Svenskaspel Cup

Dalhems tränare har då släppt lagen till Svenska Spel Cup, så alla nyfikna kan äntligen få slappna av:

Lag 1 spelar i Grupp B och består av:
Moa Fagerlund
Veronica Nyström
Maggie Hilton Bogren
Ronja Lilja
Linnea Larsson
Mikaela Hansson Leveau
Hanna Strandberg
Erica Henriksson
Sofie Solfeldt
Sofie Holm

Lag 2 spelar i Grupp A:
Amanda Rohnström
Linn Ahrling
Angelica Åberg-Mattsson
Mikaela Ekengren
Camilla Setterwall
Olivia Yttergren
Ida Larsson
Jennie Karlsson
Marion Nilsson

Spelschemat finns på hemsidan: www.laget.se/dalhemdam

Vi ses i Södervärnshallen!

/#6

Inför säsongen 2012

Planeringen inför säsongen 2012 är i full gång och spelare efter spelare har förlängt med klubben. Spelare som har tackat JA för 2012 hittills är:

Linn Ahrling
Mikaela Ekengren
Marion Nilsson
Mikaela Hansson Leveau
LinaLindgren
Josefin Gjörloff
Jennie Karlsson
Ida Larsson
Sandra Norrby

Ikväll väntas ännu ett löppass med Jonas aka den onde. På onsdag är det fotbollsträning på Rävhagen och då släpps även lagen till Svenska Spel Cup, som går av stapeln på annandagen. Dalhem ställer då upp med 2 lag.
Övriga lag är: Stenkyrka (2 lag), P18 (4 lag), Fardhem och IFK Visby.

/#6

Första konstgräspasset

17 påpälsade och förväntansfulla tjejer infann sig på Rävhagens konstgräs igårkväll för att äntligen få genomföra det första konstgräspasset. Lite knäkontroll, bollövningar och avslut bjöds det på innan vi fick spela av oss lite. Om man ska sammanfatta träningen så kan man göra det som: kalvar på grönbete. Passningarna satt inte alltid där de skulle och benen var lite långsammare än huvudet. Men alla tog i och gav allt, något man alltid kan lita på med de här tjejerna! Jonas sa att han tyckte att det såg bra ut men att det fanns saker att jobba med, och tur är väl det. Alla vill vi bli bättre och göra en kanonsäsong nästa år. Kul också att få se lite "nya" ansikten på träningarna. Camilla och Hanna från B-laget har varit med på några träningar nu och igår var även Vanessa och Therese Werkelin från P18 med och tränade. Kul att få se lite yngre talanger som vill visa upp sig.

Kvällens Bollgun delades ut av Sofie S till Jennie med motiveringen att hon har utvecklats mycket och alltid går in hårt i situationerna.

Nästa träning är inomhus i Västerhejde på lördag.

/#6

What doesn't kill you only makes you stronger

Ikväll har vi haft ett killerpass med Jonas. Den som säger att man inte är trött eller har tagit ut sig ljuger. 16 tappra tjejer (och Stefan) samlades vid Gutavallen för kvällens löppass. Därifrån sprang vi i gemensam trupp utefter ringmuren ner till Almedalen. Där sprang vi runt dammen (ca 350 meter) i grupper om 4 i maxtempo, 4 gånger. Mycket bra inställning och jävlar anamma hos tjejerna. Alla peppade på varandra och alla tog sig runt, starkt jobbat!

Därifrån fortsatte vi utanför muren mot Nordergravar. Där blev det backlöpningar upp och ner, upp och ner, i mörkret skall tilläggas. Här fick man höra både en och annan svordom, men även här fortsatte det höga tempot och det var trots allt positiva tjejer som sprang de 4 varven. Därifrån lunkades det mot Rackarbacken. Upp- och ner för backen 6 gånger. Jonas pushade på och uppmuntrade med att i vår ska den springas 20 varv!

Därifrån sprang vi till Donners plats, uppför Hästbacken och avslutades vid Österport. Där blev det stretching och vattenpaus, passet var äntligen över!

Kvällens Bollgun* utdelades av Jonas till Sofie S. med motiveringen att trots att hon höll på att kräkas flera gånger så gav hon aldrig upp, och det är vad vi kallar inställning. Bra jobbat Sofie och alla andra tjejer!
Nästa träning för tjejerna är på onsdag, första konstgräspasset på ett tag, som vi har längtat!


*Bollgun=Delas ut efter varje träning till någon som gjort något bra eller anmärkningsvärt.


/#6

Futsal Dalhem-IFK Visby

I söndags spelades då den efterlängtade damfutsalfinalen mellan Dalhem IF och IFK Visby i Södervärnshallen.
Matchen innehöll lite av varje men tyvärr bjöds det inte på något skönlir från något av lagen, men Dalhem var ändå aldrig riktigt hotade. IFK pressade högt på Dalhems styrande spelare vilket gjorde att det inövade spelsystemet fick läggas åt sidan och kontringarna avlöste varandra. Dalhem vann tillslut matchen med 5-1 (3-0) efter 3 mål av Jossan, 1 av Angelica och 1 av Jennie. IFKs mål gjorde Frida Starkenberg på en frispark nära mål. Anmärkningsvärt var även att Amanda räddade en 10-meters straff. Tilläggas kan det ju även att Dalhem drog på sig 4 (!) gula kort. Vi får nog försöka hålla igen med glidtacklingarna tills utomhussäsongen drar igång igen!Jossan och Jennie firar ett av målen!

Även Dalhems herrlag spelade final i söndags men åkte tyvärr på en förlust mot ett ungt FC Gute med 4-3.RSS 2.0