Team Sportia cup- finalen

Snacka om att den här helgen har varit en riktigt fotbollshelg. Igår kväll samlades vi några tjejer hemma hos Linnsan och Helena för att klockan 18.30 äta frukost innan vi begav oss till Södervärn för att möta upp ännu fler tjejer och kolla på fotboll. Vi tog upp nästan en hel bänk på sittläktaren där vi satt och kollade på fotboll och... (rompa?) :P Haha!

Idag var det i alla fall final dags. Finalen skulle spelas vid 17.30 men allt var lite försenat på grund av spännande förlängningar och straffläggningar. På läktaren stod lag två, redo för att heja, och såg de självsäkra lag ett inta planen. Dalhems motståndare var gamla lagkamraterna P18 och alla var beredda på en tuff, spännande och jämn match. Något som det verkligen blev.

Södervärn var näst intill fullsatt och stämmningen var god inne i hallen, men när det blåste till avspark var det nog fler än jag som var riktigt nervösa och förväntasfulla över vad matchen hade att ge. De första minuterna var det lugnt från båda lagen, man kände lite på matchen genom att säkert passa runt utan att ta några större chansningar och tempot var ganska lugnt det också. Stegvis ökade intensiteten i både löpningar och passningar och jag tycker vi mer och mer tog över matchen. I den 13 minuten klev Helena Nirs fram och det fina 1-0 målet skapade ett högljutt lyckorus genom vår fanclub där på ståläkta. JAAA! Helena visade även hon sin lycka genom att göra en förstklass hjulning. Visst hördes en och annan busvissling? :)Jaa! 1-0 till Dalhem.

Vi fortsatte att äga resten av matchen och även fast man är nervös när resultatet bara var 1-0 så blev det aldrig riktigt farligt. Vi spelade fin fotboll med många lång fina passningar som öppnade upp ännu fler ytor. Agnes fick ett par lägen och tredje gången gillt så satt bollen äntligen i mål. Segern var säkrad efter en riktigt bra och spännande match. Dalhem lag 1, segrare i Team Sportia cup 2010 Damer A. Grattis till en välförtjänt seger!


Clara, Agnes

Helena, Mimmi, Frida

Spel

2-0, Agnes Aldrin

Seger!!!

Det här var allt för oss inomhus för den här säsongen och från och med i morgon börjar den riktiga försäsongen. Jag hoppas att alla fans, bloggläsare och övriga intresserad fortsätter att följa oss. Det är ju nu det roliga börjar :) Tack för en bra helg!


Team Sportia cup lördag

Klockan 01.30 på fredag/lördag natt var det dags för samling för Dalhems damer. Vi hade två lag, Dahem 1 och 2, och lagen var liknande dem vi hade i annandags cupen.


Dalhem IF 1:

Moa Fagerlund
Angelica Åberg-Mattsson
Frida Åberg-Mattsson
Sandra Norrby
Helena Nirs
Linnéa Hansson
Emelie Andersson
Josefin Gjörloff
Mikaela Hansson-Leveau
Agnes Aldrin

kl. 02.35 Dalhem IF 1 - Gotland Södra 2
kl. 03.21 IFK Visby - Dalhem IF 1 

Dalhem IF 2:
Amanda Rohnström
Linn Ahrling
Hanna Pettersson
Matilda Östre
Sofie Solfeldt
Hilda Gustafsson
Sara Westerberg
Helena Adman
Mikaela Ekengren
Isabelle Hallgren.

kl. 03.00 Dalhem IF 2 - Gotland Södra 1
kl. 03.42 P18 IK 1 - Dalhem IF 2

Alla våra matcher spelades efter varandra så det fanns varken tid för så mycket återhämtning, hejande eller fotografering. Lag 1 började i alla fall att spela mot Gotland Södra 2. Matchen slutade lika vilket var en liten besvikelse då man var bättre. Till sin andra match mot IFK Visby skärpte man till sig och då kom även resultatet och målproduktionen igång. Det blev 3-1 med två snygga mål genom inspel från hörnet in mot en fri Dalhemtjej som placerade in den. Man vann gruppen och tog sig vidare till semifinal.

Lag 2 började att möta det fruktade Gotland Södra 1, det lag som har presterat bäst i årets innomhus säsong- i alla fall hittills. Vit-blått gick in med en strålande inställning och det var no mercy som gällde. Den tuffa matchen slutade 1-0 och vi var riktigt, riktigt nöjda med våran insats. Nästa match var det P18 som stod för motståndet. Tyvärr satte sig nog lite spöken och trötthet ivägen för oss. Matchen slutade 2-0 till P18 som var lite snabbare och tuffare än oss men vi gjorde inte en dålig match och var absolut inte utan mållägen. Resultatet räckte i alla fall till  att vi kom tvåa i gruppen vilket betydde, just det, att våra båda lag stod mot varandra i en semifinal.

Någon tid mellan 05.00-06.00 stod vi öga mot öga. Tränarna Annelie, Morten och Christer hade beslutat att de inte skulle coacha något av lagen utan att vi skulle klara oss själva. Det kändes lite konstigt att möta sina lagkamrater och först var det lite svårt att ta det på allvar. Men det blev till slut en tuff och jämn match som lag 1 vann. Resultat Dalhem-Dalhem 1-0.


Dalhem-Dalhem

Dalhem 1 gör mål


Agnes har fått på sig en fin tröja

Gruppspelet var slut. Dalhem lag 1 var i final. Klockan var halv sju när alla åkte hem. En riktig rolig natt :)


Team Sportia Cup.

Bloggen har gjort en miss och glömt att informera alla hängivna fans om de speltider vi hade under natten som gick. Vi hoppas ni kan förlåta oss för detta...

Uppdatering kommer men vi kan redan nu berätta att det ena laget tog sig till final efter en knapp vinst i en mycket jämn semifinal mot det andra Dalhemlaget.

Finalen spelas söndag kl 17.30. Kom gärna och heja på oss.

Möte.

Det råder något slags snökaos nu och som tur var hade tränare Berger och Blixt valt att ha lagmöte ikväll istället för en iskall träning på Rävhagen. Under de två timmarna som laget tillbringade tillsammans så diskuterades bla målsättning inför säsongen, moraliska ståndpunkter och spelidéer. Jag tror att alla var överens med det som diskuterades och jag tror det mesta i slutändan handlar om Respekt. Respekt för varandra och respekt för klubbmärket. Vi fick även i uppdrag att starta egna företag, eller i alla fall företagsidéer, och i slutet av kvällen utsågs ett vinnande lag. Kanske kan ni snart köpa prickiga fotbollsstrumpor eller fotbollsstrumpor som värmer på vintern...


Det bjöds på mackor, kaffe och te.


Uppgifterna krävde mycket koncentration och engagemang.


Jag kan intyga att Agnes var en bra idéspruta i gruppen ;)


Vinnande laget med bästa företagsidén: Learn to love all socs


Grattis!

Det är många födelsedagar som ska firas och nu säger vi alla Grattis till Josefin som fyller 21 år idag!


Dagens tidningsrubriker.

Tidningen har uppmärksammat Linas övergång. Vill ni läsa vad de skrivit kan ni läsa HÄR och HÄR.

Blåbärssoppa en kall vinter kväll.

Burr burr burr! Hur många minusgrader det är ute ikväll vill jag inte ens veta. Mina fingrar gör fortfarande ont, trots den traditionella, men alltid lika uppskattade blåbärssoppan som värmer mina stela händer. Kan ni förstå att om bara några månader smäller det? Tiden går alltid lika fort även fast vi år efter år traglar oss igenom en lång och tuff försäsong. Hur man vissa dagar i snö eller regn, mycket hellre skulle vilja krypa ner under täcket, se en bra film och äta lite godis, så som alla andra normala människor gör när vinden blåser hårt och kylan tar emot. Kan ni då förstå att det snart är vår med en värmande sol, kvittrande fåglar och framför allt med riktigt nytt, fint, härligt, grönt gräs? Tänk er en underbar vårdag på Dalhem IP. Tänk er att vi möter superbra motstånd, men inte tillräckligt bra. Nej, för de här jobbiga och tuffa månaderna har gjort oss starkare, snabbare, bättre och vi är bäst i hela div.2.

Ikväll var en bra träningtjejer och jag hoppas att alla ser fram emot säsongen lika mycket som jag gör. För även om det är mörkt och kallt ute nu, så är det inte långt kvar till de där underabara vårdagarna på Dalhem IP där vi kommer spela riktigt bra fotboll :)
!


Träning med glädjande nyheter!

Ikväll var det dags för träning igen. Träningen bestod av mycket spel inför Team Sportia cup som sakta men säkert närmar sig. Visst vill vi vara väl förberedda inför det. På slutet av passet kördes idioten och det var svettiga och skakiga tjejer som sedan gick upp till omklädningsrummet för att säga hej då!


Trött?


Morten = Förklädd landslagsspanare?

Och då till dagens stora nyhet. Vi på bloggen kan stolt vara dem första som kommer ut med att ännu en ny spelare har skrivit på och kommer ansluta sig till vårat lag. Det är en tjej som inte är helt obekant för alla Dalhemfans. Senast förrförra säsongen spelade hon i vit-blå tröja och var en viktig del i mittfältet. Hon har under 2009 spelat i div.3 för Gotland Södra. Välkommen tillbaka Lina Lindgren!


Viktigt meddelande.

Från och med imorgon tisdag meddelar tränare Berger att tisdagsträningarna i Slite börjar 17.30 och slutar 19.00. För alla som tänker på miljön (inte har körkort/bil) samlas vi 16.45 på A7 för samåkning.

Vi ses imorgon!


Träning 14/1.

Igår ägde den första utomhusträningen för säsongen 2010 rum på Rävhagens konstgräs. Det var många glada och fotbollstokiga tjejer på träningen vilket överraskade tränare Morten lite. Alltid kul med överraskningar anser vi... Det var ovant att nu spela med stor boll, göra långa löpningar och ha skor med dobbar på men det tog inte många minuter innan allt rullade på som vanligt och jag tror Bloggen talar för alla om vi säger att det var en rolig träning och en bra start på utomhussäsongen 2010.

Vi passade på att hälsa Christer välkommen som målvaktstränare i laget och så var det skönt att se Nybbe på träningen igen. Morten och laget kommer ha bra stöd från alla kunniga och hjälpsamma människor som finns runt omkring laget.

Och så hälsar vi även Boll-Gun välkommen till laget med tre starka hej. HEJ HEJ HEJ! *Applåder*

Uppdatering.

Det är mycket på gång nu. I tisdags drog försäsongen igång vilket innebär att laget nu tränar fyra gånger i veckan med två inomhuspass, ett utomhuspass och ett styrkepass. Fram till Team Sportia Cup blir det fortsatt mycket tvåmål inomhus och det börjar se riktigt bra ut.

Och så kan vi nu meddela att även Agnes Aldrin har skrivit på för Dalhem. Välkommen!!

Inte nog med detta, vi skickar ett stort grattis till Sandra Norrby som tog körkort igår.

Från tidningen.

Tidningen fick nys om lagets utflykt till Svajde i helgen och vill ni veta vad de skrev så kan ni titta HÄR.

Liten blir stor.

Idag säger bloggen Grattis till Hilda som fyller 18 år. GRATTIS!


Rapport från Svajde.

Klockan 9.15 samlades laget på A7 för att samåka ut till Svajde. Det var många varmklädda tjejer som hade laddat för en förmiddag i skidspåret. Den lilla skidstugan blev full av ivriga fotbollstjejer och de som vallade skidorna fick fullt upp. Men det tog inte lång tid innan alla fått den utrustning som krävdes och snart var vi ute i spåret och gled... Det kan vara så att de behöver spåra om efter vårat besök då det förekom vissa dykningar och snedskär under de ca 90 minuter som vi gjorde Svajde osäkert.

När den första rundan (3,5 km) var avklarad grillade vi korv och drack varm choklad. Efter maten tog några ett till varv i spåret medan andra åkte lite skridskor.

Först skulle alla ha skidor, stavar och pjäxor.Några ostadiga första stavtag utanför skidstugan...Alla sätt som tar oss uppför backarna är bra sätt!


Någon av tjejerna hade problem med att ta sig uppför backen...


...Medan andra gled fram med ett leende på läpparna.
Linn tävlade mot någon som hon hade chans att vinna över. En del kallar det fegt andra kallar det smart.


Efter 3,5km var vi värda lite korvgrillning.


Agnes tjocka korv tog tid att grilla. Men vi tvivlar inte på att den var god.

Ja och så var det ju några som har ömma rumpor imorgon...


Sandra faller på upploppet och Micka åker stolt om henne.Men några meter senare faller även Micka.


Emelie dyker ner i snön...Men efter lite om och men är hon på fötter igen.


I skidspåret.

En hel förmiddag blev det i skidspåren vid Svajdestugan. Mer information kommer men för den nyfikne finns här en bild att titta på så länge...


Senaste nytt.

Vi måste passa på att gratulera Sofie Solfeldt som tog körkort häromdagen. Stort Grattis!

Sedan har tidningen tyvärr hunnit före bloggen med att klargöra lagets nyförvärv och återvändare. Det är mycket som händer nu och det är svårt att hänga med ibland. Klara sedan tidigare är: Fia-Lotta Pipping, Mikaela Hansson-Leveau, Gry Larsson, Matilda Östre. Sedan har vi några ytterligare spelare som är klara, bla Sandra Norrby. Mer finns att läsa HÄR.


 Vi har sagt det förut men det tål att sägas igen. VÄLKOMNA!Viktigt meddelande till tjejerna i laget!

Söndagens träningspass blir vid Svajdestugan kl 09.30. Medtag 70kr (kan bli billigare men max 70kr)  för hyrning av skidor och medtag något att grilla och något varmt att dricka. Vi fixar ketchup, senap o något mer tillbehör. För de som vill finns det även is att åka lite skridskor på, så medtag skridskor om ni vill.

Samåkning från A7 kl 09.15. Det finns Duschmöjligheter för de som inte gillar svett.

Vi har inte fått tag på Morten än men antar att han tycker att det här är en lika genialisk idé som vi gör... ;)


Bilden är tagen fån dn.se


Då kör vi. Första träningen 2010.

Då var den igång igen. Försäsongen alltså. Vi började lugnt med en inomhusträning i Slite som endast innehöll spel. Det var riktigt många tjejer med och tränade och det är verkligen inspirerande och roligt. Vi var 22st på träningen och ägnade över en timme åt tvåmål. Det var bra drag på matcherna och det slöt 3-2 till lag "vit".
Extra roligt var att vi under träningen fick klart med ett par nyförvärv och att hela klanen Åberg-Mattsson var med på träningen.
Alltså, alla nyfikna, bloggen kan nu släppa två av de goda nyheterna som var på gång. Matilda Östre och Gry Larsson är nu helt klara för spel i Dalhem nästa säsong. Välkomna tjejer!


Den yngsta och äldsta av systrarna Åberg-Mattsson. Mellansyster fastnade inte på kort denna gång. Vi återkommer med fotot som alla vill se...
Bloggen ska även försöka att få nyförvärven på kort så att ni alla känner igen dem när ni kommer ut till Dalhem i sommar och hejjar fram oss i matcherna.

Annandagscupen

Nu kommer äntligen ett litet inlägg från Annandagen där vi Dalhemtjejer spelade våran egen cup. Vi ber om ursäkt för den sena uppdateringen men nu under jul och nyår har det varit mycket och jag hoppas ni kan ha överseende. Som sagt, bättre sent än aldrig!Svenska Spel Cupen, eller Annandagscupen som den kallas, spelades självklart under annandagen. Det är alltid skönt att få röra på sig efter lata juldagar och det är ett perfekt sätt att börja träna bort julmaten. Många kom dit lite nervösa och spända eftersom det var länge sedan man känt på boll, men, det är jul lika för alla!
Dalhem var uppdelat i två lag, Dalhem 1, ett lite yngre lag med en del nya orutinerade spelare och Dalhem 2 som bestod av lite mer rutin.

Dalhem 1:

Linn Ahrling
Isabelle Hallgren
Matilda Östre
Sara Westerberg
Sofie Solfeldt
Märta Fohlin
Hilda Gustafsson
Anna Söderström
Linnea Larsson

Dalhem 2:
Amanda Rohnström
Emelie Andersson
Josefin Gjörloff
Frida Åberg-Mattsson
Mickela Ekengren
Helena Adman
Hanna Pettersson
Mikaela Hansson Leveau
Sandra Norrby

Lag 1
För lag 1 började dagen något tidigare. Klockan 08.00 var det samling i Södervärnshallen för att sedan klockan 09.00 starta cupen med match mot Gotland Södra 1, ungefär samma lag som gick vidare i SM i Futsal. Alltså stod vi mot ett tufft lag att möta och det kändes extra tufft eftersom vi hade en väldig blandning av spelare som tidigare inte spelat så mycket tillsammans. I mål stod Anna Söderström, boende i London, som nu var hemma på ön för julfirande, även Matilda Östre, Linnea Larsson och Märta Fohlin debuterade i blå-vitt. Men det var bara att köra! Vi gick in med inställning att bara göra vårat bästa, ta i och försöka spela bra fotboll. Matchen slutade med förlust 1-2 men vi var ändå mycket nöjda med våran prestation. Vi hade gjort vårat bästa, tagit i och vi hade spelat bra fotboll. Kul! Nästa match var mot Stenkyrka IF, ett lag som själva inte har så mycket spel eller tempo, men dock väldigt tuffa och intensiva tjejer, det blev lika, 0-0, och det kändes tyvärr som en förlust. Sista matchen i grupp spelet var mot Dalhem 3, till vardags Dalhem C. Även där blev det förlust och vi fick till slut spela om 7-8 platsen mot Gotland Södra 3 där det blev seger. Vi slutade alltså på en sjunde plats, eller vad säger jag, två från slutet! Bra jobbat tjejer :)

Lag 2
För lag två gick det reslutatmässigt bättre. Sandra Norrby, Helena Adman och Mikaela Hansson Leveau var heta framför målet och stänkte in ett par baljor. I gruppen mötte man Gotland Södra 2 och 3 och IFK Visby och i semin besegrades även Dalhem 3. Klockan 16.00 var det dags för final, åter igen stod man mot Gotland Södra 1 och åter igen förlorade vi. Det är bara att konstatera att de just för tillfället är det bästa futsallaget och jag hoppas att vi bjöd på bra motstånd så de är väl förberedda inför fastlandsspelet. Men vi ser fram emot Team Sportia Cup sent i januari, då vi ska försöka ta revansch.


Jag beklagar att jag inte har så mycket information om lag 2 och deras dag, inte heller har jag några bilder på lag 1 in action. Detta beror på att under den tiden man inte spelade eller värmde upp så hjälptes vi åt att stå i kiosken, och ta kort på mig själv och mitt lag när jag spelar är inte heller så lätt. Därför! ;)


Duktiga tjejer i kiosken!


Det var en trevlig lång dag vi spenderade tillsammans. Det ena laget kom två, och det andra sjua. Nu är det juluppehåll ett par dagar till så det gällar att passa på att njuta sedan är det dags att lugnt och sakta börja årets försäsong. Även bloggen är ledigt ett tag till för att samla krafter till att dokumentera vårens blod, svett och tårar. Jag hoppas att alla forstsätter att följa och stötta vårat underbara gäng genom 2010. Ha en bra fortsättning så ses vi snart!


RSS 2.0