För er som undrar.

För er som undrar hur det gick i matchen mot AIK DFF så kan bloggen med glädje berätta att det blev ännu en vinst för laget. Denna gång slöt matchen med 3-0 efter mål av Agnes Aldrin, Mikaela Hansson-Leveau och Linda Åberg-Mattsson. Bra jobbat tjejer och ett stort GRATTIS!

Klicka HÄR om ni vill läsa uppdateringen som finns på helagotland.se

Agnes, en av dagens målgörare.

Senaste nytt

Bloggen har lite annat smått och gott att komma med också. Det är nämligen så att tre av tjejerna tar studenten nu, och i söndags var vi självklart på plats för att fota våra snygga fotbollsbrudar när den årliga kortegen hölls inne i stan!!

Så här kan vi bjuda på lite fina bilder. Med långa klänningar, håruppsättningar och smink utan dess like är det inte lätt att känna igen våra lirare, men det är iallafall Linn, Sandra och Sofie som vi gratulerar till studenten och hoppas på en bra start i det nya vuxenlivet!

Träning 25 maj

Moa har inte varit hemma i mer än ett par dagar men statistikkurvan för uppdateringar av bloggen går redan spikrakt uppåt. Detta blir dagens andra inlägg och det hör inte till vanligheterna att vi skriver såhär ofta men kvällens träning var värd att uppmärksamma. Bra tempo, bra aggressivitet, bra kämpat, ja en riktigt riktigt bra träning. Det är verkligen detta som krävs för att vi ska hjälpa varandra att uvecklas. Att vi var runt 18-20 utespelare och hela fyra målvakter gjorde ju inte träningen tråkigare.

Bokstavligen talat var vi rykande heta ikväll och jag förstår att Moa tycker det är roligt att vara tillbaka. Vilket gäng vi är :)

Vad som inte fastnat på bilden är att det ryker ur tjejernas skor.

Hemma igen.

Jag är hemma igen. Premiärtränade igår med laget på Barlingbo IP. Så otroligt roligt att träna med laget igen. Och så skönt att träna när gräset är grönt och solen skiner. Medan jag har varit borta och tränat i hängmattan så har tjejerna kämpat hårt i ur och skur och de nya tjejerna som kom i vintras har kommit in bra i laget och tar för sig.
Fem matcher är spelade spelade i Div. 2- serien och Dalhem ligger på andra plats. Trots att serien är jämn och att "vad som helst kan hända" så ligger vi ändå där just nu. B-laget har även de intagit en andraplats i Div 4, efter bland annat en 6-0 seger igår mot Hangvar SK. Det är härligt att komma hem då!

I helgen som gick så fick vi en underskrift från Amanda Nilsson (tidigare Gotland Södra) som nu har valt att spela med oss. Välkommen!

Bloggen får också passa på att gratulera Linda Åberg-Mattsson som fyller 23 år idag. Grattis!

Nej nu är det dags att ladda inför kvällens träning. Vi ses!

//Moa

Bele Barkaby - Dalhem IF

Vi skriver inte så många rader om denna match, eftersom vi var ganska så besvikna. Vi gör en så bra första halvlek och skapar flera chanser, sätter dit två av dem och går in i pausvilan med en bra känsla, och beredda på att Bele skall göra en riktig anstormning i andra. Men några skador i första halvlek, b.l.a på vår lagkapten, gör att vi verkar komma av oss lite i det bra spelet, och vi blir lite osäkra. Bele trycker på och lyckas få in två mål på oss. Sista delen av matchen blir det chanser för båda lag, som kämpade för att få med sig tre poäng. Men ingen lyckas få in fler bollar och matchen slutar oavgjort. För oss känns det som en besvikelse eftersom vi trots allt hade en ledning med 2-0 efter första. Men egentligen ska vi nog vara nöjda med att vi får med en poäng från bortaplan, och att Bele verkade vara missnöjda med oavgjort gick inte att ta miste på.

0-1 Linnea Hansson (Jenny Lööf)
0-2 Sara Westerberg (Mikaela Hansson-Leveau)

M. Pettersson (mv)

Men vi tar med oss första halvleken, hoppas på att alla skador inte är allvarliga, och så ser vi fram emot helgens hemmamatch mot Bajen, då ska vi göra två bra halvlekar!

Gräspremiär på A7

Nu är det några veckor sedan vi fick börja träna på vår "åker" ute på Dalhem IP och igår var det dags gräspremiären på A7. Solen värmde och overallsjackorna fick lämnas vid sidan av planen. Kvadrater, 50/50-situationer och mycket smålagsspel bjöd träningen på.

Vi hade även Amanda Nilsson, från Gotland Södra, på besök. Hon ska gästträna med både Dalhem och P18 nu under några veckors tid för att sen göra ett klubb-byte.

Idag fyller vår favorit Agnes "Kakan" Aldrin 18 år! Bloggen beklagar att vi inte kunde komma och sjunga för dig imorse. Hoppas att du förlåter oss. Grattis!!

Dalhem IF-Tyresö DFF

Detta var en match som vi visste skulle bli en tuff kamp, och vi visste att vi var tvungna att kämpa hårt om vi skulle ta poäng mot ett så duktigt lag som Tyresö. Men vi gillar tuffa utmaningar och hade verkligen inget att förlora. Det var bara att leta fram den rätta inställningen, knyta på sig skorna och visa att man inte tänkte vika sig en tum.
Vi hade också i förväg fått reda på att några spelare från Tyresös allsvenska trupp skulle vara med, och alltså blev det ännu mer en utmaning!!

Vi hade en plan på hur vi skulle spela, och vi får säga att vi följde planen väldigt bra. Vi gick in med en väldigt bra inställning, låg väldigt bra i våra positioner och spelade smart. Fösvarsspelet var väldigt bra, och vi ställde om snabbt. Även framåt lossnade det ordentligt, och vi gjorde hela fyra mål, med olika skyttar dessutom!! Slutresultatet blev alltså 4-0, och för oss var det en väldigt skön seger.
Men vi sticker inte under stol med att Tyresö hade väldig fint spel och många fina kominationer under matchens gång. Dock så lyckades dem inte komma igenom vårat försvar hela vägen, och dem skott som kom på mål tog Amanda hand om.

En väldigt bra laginsats alltså, och det var en riktigt skön känsla att få visa vad vi egentligen kan.

Nu, storväxta bondtöisar och glasögonlösa ledare, dricker vi lite mer modersmjölk, plöjar lite till, och laddar om för nästa match som spelas på lördag på bortaplan mot Bele Barkaby!

FC Djursholm - Dalhem IF

Då var det dags igen. Säsongens andra match spelades igår, söndag, mot FC Djursholm.
Samling vid båten kvart över sju, många trötta men samtidigt taggade Dalhem-tjejer. Bussen delades tillsammans med vårt herrlag som även de hade bortamatch, mot Järfälla.

Vi kom till ett soligt Djursholm och det var perfekt fotbollsväder. Alla var rejält taggade och vi var överrens om att idag skulle vi ha med oss tre pinnar hem till ön. En bra morot för oss var att Djursholm inte hade släppt in några mål på sex matcher, så det ville vi ändra på. Vi gick in och gjorde en superbra första halvlek, alla såg pigga ut och vi fick till det spel vi ville ha! Några riktigt bra chanser skapade vi också, men tyvärr blev det inget mål i första.
I andra halvlek var Djursholm mer aggressiva och vi hade under en period svårt att komma rätt i våra positioner, men tillslut lyckades vi ändra på det. I 68:e minuten kom en lång diagonal boll från Fia, ut på vänsterkanten ganska långt upp i planen. Lina gjorde inga misstag, hon tog emot bollen, tog sig förbi två försvarare och klippte till med HÖGERN. Bollen satt i nättaket och vi tog ledningen med 1-0, glädjen var total!!! Efter det följde 20 hektiska minuter då det blev lite darrigt och dom kom igenom några gånger, men Amanda storspelade i målet och räddade oss flera gånger om! Vi skapade också några bra chanser i slutet av matchen men lyckades inte trycka dit fler bollar. Vi höll iallafall undan och kunde tillslut höra den efterlängtade slutsignalen från domarens pipa!!!

Herrarna vann sin match med 4-2 och vi vann med 1-0. Stämningen i bussen tillbaka till Nynäshamn var underbar. Alla var glada, utmattade och framförallt nöjda med båda lagens insatser. Härligt med tre pinnar och en väldigt bra första halvlek. Starkt jobbat tjejer!!

L. Hansson

För att läsa mer om matchen och vår tränares synpunkter klicka på länken nedan: http://www.laget.se/public_lag/public_popup.asp?name=DALHEMDAM&id=15328&p1=referat&item=1524375

Seriepremiär 24/4

Seriepremiären är nu avklarad. Resultatmässigt gick det inte som vi ville, Stuvsta var bättre idag och vann därför matchen med 0-3. I första halvlek var alla dalhemspelare nog ganska nervösa, vilket gjorde att det slarvades en del och vi fick inte riktigt till vårat spel. Stuvsta var mycket mer taggade och aggresivare, och det gjorde att dom kunde vinna boll och spela runt mer än oss. I andra halvlek blev det dock bättre från vår sida, och vi började vinna bollar och skapa chanser, men det ville sig inte riktigt ändå, inte hela vägen..
Vi hade också lite otur med ribbor och stolpar, så turen var verkligen inte på vår sida.
Stuvsta var vassare idag och fick med sig tre poäng i premiären...