Träningsläger 17-18/4

Just nu kan jag lova er läsare att runt om på denna ö sitter det ett gäng trötta men nöjda tjejer. Det var nämligen dags för träningsläger och en riktigt sammansvetsning och uppladdning inför nästa helgs seriepremiär. Det har varit en fartfylld helg som inte bara inriktat sig på fotboll utan också på gemenskap, värderingar och perspektiv. För att inte glömma den stentuffa tävlingen som Morten satt ihop där priset var två säsongskort till Gutets matcher på Gutavallen...

Det hela började i lördags morse, 08.30 då 22 spelare samlades på konstgräsplanen i Slite. Vissa såg mer döda än levande ut men efter ett tags tränande på den stora planen var alla igång. Vi spelade mycket, gjorde en del inläggsövningar och försvarsspel innan vi avslutade med de två första deltävlingarna. Första tävlingen var en svår tävling, prickskytte där man skulle träffa ribban eller stolpen för att få bra poäng. För att summera deltävling 1 kan jag väl säga att det inte blev många poäng tagna där, men Hilda visade resten hur det skulle gå till genom att träffa tre av tre försök, två ribbträffar och en rullade in mellan stolpen och en kon, där avståndet inte var speciellt stort, imponerande Hildur! Nästa gren var trixning där några i laget imponerade stort på Morten. Vissa kom upp i hela 70 jongleringar. Bra gjort!

Efter träningen var det duschning för att sedan bege sig till restaurang Sju Strömmar där vi skulle äta lunch och där berättade Morten vad vi skulle göra senare under dagen, det som han kallat för "Perspektiv" på schemat. I Lärbro finns det nämligen ett gammalt krigssjukhus från andra världskriget som nu är omgjort till bland annat ett museum. Efter krigstiden vårdades både befriade fångar (mest från Auschwitz) och tyska nazistiska soldater där och och i museet försöker man nu återspegla hur det såg ut där 1945.
Meningen med besöket var att vi skulle få perspektiv på livet. Visst är fotboll viktigt för oss men det finns även andra saker. Vi åkte sedan vidare till Lärbro kyrka för att se de som gravstenarna till dem som avled på sjukhuset. Jag tror att många uppskattade denna lite annorlunda aktivitet, det var lärorikt.

Sen bar det av till Björkome, där vi skulle tillbringa kvällen och natten. Vi åt en smarrig middag tillsammans med respektive för dom som har det på kvällen, maten hade lagats av systrarna Åberg-Mattssons mamma Majsan, tack så jättemycket för det! Senare skulle vi få vara med om något som vi inte i våra vildaste fantasier kunde lista ut hur det gick till, nämligen Tibetansk Pin yoga. Vi gick ut i det kusliga mörkret, och där stod brinnande marschaller i en stor ring. Vi blev indelade två och två och fick två träpinnar var. Sen gick det ungefär ut på att vi skulle slå med träpinnarna mot varandra i takt allihop, och sen göra ett litet program. Det gällde alltså att hitta en bra rytm och att lyssna på hur dem andra slog så det lät likadant. Det var inte helt lätt till en början, men vi fick höra att vi var ganska duktiga och att vi klarade det fort, så vi kan känna oss godkända i alla fall!! Det var hur som helst en väldigt rolig upplevelse och det blev mycket skratt, en del slag på varandras händer och Linn lyckades även slå av en träpinne.

På söndagen gick vi upp och åt frukost tillsammans, och sen var det dags för dagens första deltävling. Vi skulle gå en promenad, och komma tillbaka närmast rätt tid, men problemet var att vi inte fick någon speciell tid att passa, det var bara en ”optimal tid”. Så vi visste inte hur länge vi skulle gå, men det blev en härlig morgonpromenad i vilket fall som helst. Sandra som vann denna tävling, lyckades komma tillbaka 5 sekunder från den rätta tiden, som var (Mortens ålder-10, Annelies ålder), klurigt värre och jag tror inte det var någon av spelarna som listade ut det i förväg!

Runt lunchtid var det dags för årets första träning på riktigt gräs! Även om planen på vissa ställen mer liknade en åker än en fotbollsplan och vaderna kändes som aldrig förr, så var det som alltid speciell och härlig känsla! Vi började med lite enkla passningsövningar två & två för att känna på underlaget. Det visade sig vara väldigt nyttigt eftersom vi är vana med slätt konstgräs och bollarna nu studsade lite hur som helst. Premiären spelas ju på Dalhem IP och det var därför bra att vi får in "rätta känslan" till nästa helg. Vi fortsatte sedan träningen med lite smålagsspel, en avslutningsövning och så spel på lite större plan. Till slut var det dags för det sista tävlingsmomentet vilket innebar att man skulle stå utanför straffområdet, jonglera upp bollen och skjuta mål på volley. Den fick inte nudda marken innan den tog i nätet och man körde två omgångar på tre minuter var och så skulle man klara så många som möjligt. Resultatet kan man väl knappast kalla lysande då de flesta inte klarade mer än 2 stycken var. Lina däremot stack ut ifrån mängden och klarade hela 7 stycken, mycket bra jobbat!

Efter träningen samlades alla i klubbstugan för att äntligen få reda på det spännande resultatet på tävlingen. Det visade sig att Morten var på bra humör och hade bestämt sig för att även dela ut 2 matchkort var till 2:an och 3:an. Den lyckliga vinnaren visade sig vara....*trumvirvel*.... Micka!! Imponerande eftersom hon inte ens deltog i sista tävlingsmomentet då hon varit tvungen att åka iväg och jobba. På delad andra plats kom Josefin och Gry, grattis grattis till dem med!

Innan vi lämnade varandra fanns det tacos till dom som orkade. Det blev ett bra avslut på en mycket lyckad helg med massor av fotboll och bra träning, men även en helg full av skratt och fokus på annat. Nu känner vi oss riktigt taggade, laddade och sammansvetsade inför seriepremiären mot Stuvsta nästa helg.

Lördag 12.00, Dalhem IP, missa inte det!!


Träning 12/4

Dagens träning byggde mycket på anfall och skott. Det var bra tempo, många glada skratt och härlig stämning ikväll. Tjejerna var väldigt taggade, vilket resulterade många snygga mål och räddningar från målvakterna!

Kvällens Bollgun gick ikväll till Amanda, som enligt Linnéa gjorde en bra träning och många snygga räddningar.

Hilda är åter tillbaka i träning efter några veckors utlandsvistelse och man såg att hon har saknat både fotbollen och oss. Välkommen tillbaka!

Värt att nämna är också att Sara har införskaffat sig ett par riktigt grymma fotbollsskor. Ni kommer att lägga märke till dem framöver. Vissa väljer i år att byta ut den traditionella svarta fotbollsskon emot ett par vita, andra väljer ett par som är lite skrikiga i färgen, men skjuta kan vi allesammans. Det kan jag lova er!

Nu är vi träningsfria i två dagar. Onsdagsträningen ställs in eftersom många dubblerade i helgen som var. Så nästa träning är på torsdag, samma tid - samma plats. Ses då!


Träningsmatch Dalhem IF-Lindsdal IF

Den första träningsmatchen mot ett div. 2-lag och kanske den sista innan säsongen drar igång. Matchen gick av stapeln klockan 13:00 på konstgräset i Slite.

En väl genomförd match från vår sida, som resulterade i att vi vann med 2-1. Många fina kombinationer och spelideér bjöds det på, men på slutet kom vi in i en period då vi inte spelade lika bra. Men vad gör väl det när vi ändå vann, det var huvudsaken! Bra jobbat tjejer!

0-1
1-1 Jenny Lööf (Frispark)
2-1 Fia-Lotta Pipping, assist Lina Lindgren (Hörna)

Nu blir det en ny träningsvecka, och vi har på ryktets vägar hört att för dem som kommer imorgon blir det mycket avslut!!

Internmatch 10/4

Efter ett sent återbud från dagens tänkta motståndare, IFK Visby, blev det istället internmatch, med förstärkning från våra junisar. Många nya ansikten och spännande spelkombinationer bjöds det på, då lagen var blandade med yngre spelare och mer erfarna spelare. Vi delades upp i lag blå och lag röd, matchen slutade 4-1 till dem röda.

Dessa noterades idag i målprotokollet:
1-0 Lina Lindgren
2-0 Fia-Lotta Pipping (Lina Lindgren)
3-0 Lina Lindgren (Fia-Lotta Pipping)
3-1 Agnes Aldrin
4-1 Karolina Lyngstad

Kul att se att alla junior-tjejer vågar ta för sig och göra en helt klart godkänd insats.
Det känns tryggt att veta att det finns många tjejer som kan komma att bli vårt framtida Dalhem.

Något som även är värt att nämna om dagens match är att vi hade hela 3 syskonpar på planen. Snacka om syskonfejd!

Angelica och Frida Åberg-Mattsson
Helena och Erika Adman
Isabelle och Therese Hallgren

 
Efter matchen begav sig dem som kunde till Dalhem IP, där vi räfsade en planhalva. Ska det bli en seriepremiär på en fin gräsplan, måste dem vita fläckarna av snömögel tas bort, och det gjorde vi också, tappra tjejer!Träning 8/4

Ikväll har vi tränat i den härliga kvällssolen, oj vad vi gillar våren! De nya kläderna har kommit, och äntligen ser vi att alla tjejer tillhör oss, snyggt som tusan!


Vi körde passningsövningar, gjorde en inläggsövning, sköt på mål, spelade tvåmål och tränade lite snabbhet också.


Bollgun delades ut till Linnéa Hansson som hade skorna på plats och satte några riktiga kanonskott i nätet!

 

Nu laddar vi upp inför den fullspäckade helgen då det blir match både lördag och söndag. På lördag spelar vi klockan 12:00 på konstgräset i Slite, och IFK Visby/Gotland Södra står för motståndet. På söndag väntar Lindsdal, denna match också i Slite men då klockan 13:00. Vi ses där Dalhemfans!!


Träning 7/4

Snart tycker jag att man kan överge understället, men vissa i laget kommer bestämt att behålla det på minst en månad till, oavsett väder. Snart kan vi träna på riktigt gräs och få massa jobbigt gräsfläckar på våra vita strumpor som envisas med att inte försvinna i tvätten. Förstår ni att det snart är PREMIÄR? Jag vet att jag tjatar mycket nu men Är ni lika laddade som jag?

Kvällens träning innehöll mycket "snabba fötter" och avslut. Efter mycket tjat av oss spelare att vi inte fått träna avslut, så kunde man nästan förvänta sig lite mer från var och en av oss, men jag förstår att ni sparar er till seriematcherna istället. Det gör ni helt rätt i!

Kvällens Bollgun uteblev, då dess senaste mottagare inte deltog under dagens träning. Nirsen, du vet väl att nästa träning är obligatorisk om man tilldelas Bollgun?

Nu laddar vi om för morgondagens träning och har siktet inställt på helgens matchen, då vi på lördagen spelar mot IFK Visby/Gotland Södra och på söndagen mot Lindsdal.

Om några timmar är vi igång igen..

Efter några dagars välförtjänt vila är det åter dags för träning om några timmar. All snö har i princip försvunnit från marken och man känner att vi närmar oss seriepremiären allt mer och mer. Om 17 dagar står 11 taggade Dalhem-tjejer redo för matchstart på Dalhem IP med en läktare full av åskådare. Om alla ligger i på de sista träningarna nu innan det smäller, finns ingen anledning till att våra fans ska behöva oroa sig.
Bloggen tror på ett starkt Dalhem i år!

Träning, påskmiddag, påsklov

Sista träningen innan påsken har avklarats ikväll. Solen sken och det börjar verkligen bli vår och närma sig säsong!

Igår efter träningen hade vi en liten påskmiddag, där vi både åt och pratade en del, väldigt trevlig som vanligt!

Bollgun delades ut till Nirsen, med motivering att hon lagt ner enormt mycket tid för vår skull, genom att fixa med våra kläder, ordna med fotografering och matchprogram och hålla kontakt med våra sponsorer för att nämna några jobb. Vi är tacksamma för allt ditt arbete och all den tid du lägger ner, du är grym!

Nu tar vi ett mindre påskuppehåll i ungefär en vecka, och nästa träning har vi på onsdag nästa vecka 7/4, klockan 18:00 i rävhagen.

Bloggen önskar nu en trevlig påsk, och hoppas att inte alla tjejer drar iväg till blåkulla!

RSS 2.0