FC Djursholm - Dalhem IF

Då var det dags igen. Säsongens andra match spelades igår, söndag, mot FC Djursholm.
Samling vid båten kvart över sju, många trötta men samtidigt taggade Dalhem-tjejer. Bussen delades tillsammans med vårt herrlag som även de hade bortamatch, mot Järfälla.

Vi kom till ett soligt Djursholm och det var perfekt fotbollsväder. Alla var rejält taggade och vi var överrens om att idag skulle vi ha med oss tre pinnar hem till ön. En bra morot för oss var att Djursholm inte hade släppt in några mål på sex matcher, så det ville vi ändra på. Vi gick in och gjorde en superbra första halvlek, alla såg pigga ut och vi fick till det spel vi ville ha! Några riktigt bra chanser skapade vi också, men tyvärr blev det inget mål i första.
I andra halvlek var Djursholm mer aggressiva och vi hade under en period svårt att komma rätt i våra positioner, men tillslut lyckades vi ändra på det. I 68:e minuten kom en lång diagonal boll från Fia, ut på vänsterkanten ganska långt upp i planen. Lina gjorde inga misstag, hon tog emot bollen, tog sig förbi två försvarare och klippte till med HÖGERN. Bollen satt i nättaket och vi tog ledningen med 1-0, glädjen var total!!! Efter det följde 20 hektiska minuter då det blev lite darrigt och dom kom igenom några gånger, men Amanda storspelade i målet och räddade oss flera gånger om! Vi skapade också några bra chanser i slutet av matchen men lyckades inte trycka dit fler bollar. Vi höll iallafall undan och kunde tillslut höra den efterlängtade slutsignalen från domarens pipa!!!

Herrarna vann sin match med 4-2 och vi vann med 1-0. Stämningen i bussen tillbaka till Nynäshamn var underbar. Alla var glada, utmattade och framförallt nöjda med båda lagens insatser. Härligt med tre pinnar och en väldigt bra första halvlek. Starkt jobbat tjejer!!

M. Pettersson (mv)

För att läsa mer om matchen och vår tränares synpunkter klicka på länken nedan: http://www.laget.se/public_lag/public_popup.asp?name=DALHEMDAM&id=15328&p1=referat&item=1524375