Dalhem IF - FC Gute P96

Igår morse, kvart i nio för att vara lite mer exakt, samlades 14 taggade Dalhem-spelare i ett av Rävhagens omklädningsrum för att i en träningsmatch möta FC Gute's P96-lag det mer än bara ålder och längd som skillde oss.
Vissa var fortfarande en aning morgontrötta, andra pratglada och bland oss fanns även en pepparkaksbrun Linnea som äntligen återvänt hem efter sin utlandsvistelse. Solen lyste över ett nästintill vindstilla Rävhagen när vi besteg planen med inställningen att jobba som en lag, gå in till 110% i alla situationer och att ha riktigt kul.

Vi valde att ställa upp med följande lag:

Mv: Maja Petterson (ut 45)
Back: Gry Larsson (ut 20)(in 70), Josefin Gjörloff, Annie Mårdbrink (ut 45), Isabelle Hallgren
Mittfält: Agnes Aldrin, Helena Nirs (ut 45), Lina Lindgren (ut 70), Hilda Gustavsson
Forward: Helena Adman, Mikaela Hansson-Leveau

Sara Westerberg (in 20), Johanna Allqvie (in 45)
Amanda Rohnström (In 45), Linnea Hansson (in 45)

Våra motståndare var ett riktigt duktigt och snabbt gäng killar som spelade kvickt och säkert. De hade skickliga innermittfältare som spelade bra bollar längs kanterna och i djupled till snabba forwards. Inte var det lätt att hänga med när de satte fart.

Efter första halvlek stod det 4-0 vilket senare blev slutresultatet. Trots att det var många trötta ben i slutet av matchen höll vi ihop laget och sista halvlek blev alltså 0-0. Då ska vi tillägga att Agnes precis i slut sekunderna hade ett redigt långskott som tog i ribban som målvakten inte hade särskilt stor koll på.

Jag tycker ändå att vi gjorde en helt okej insats. När vi höll i bollen och spelade säkert fungerade spelet bra men tyvärr är vi ofta för slarviga med lätta passningar vilket gör att motståndarna bryter dem. Det gäller att vi är noggranna med detta även på träning som vi pratade om i veckan. Försvarsspelet fungerade också bra med ibland var vi lite passiva och borde kliva in lite ordentligare.

Det var ändå en nyttig match där laget får lära sig att spela mot bättre lag. Försvarsspelet är väldigt viktigt och det gäller att inte "tjuvrusa" och gå bort sig när man möter såna kvicka motståndare.

Framför oss nu har vi en vecka fylld med träningar att se fram emot och jag kan nästan lova att laget redan nu börjat ladda om inför nästa träningsmatch.
Lördagen den 20/3 kl. 12.00 på Rävhagens konstgräs möter Dalhem IF -IFK Visby.
Vi ses väl då?


Kommentarer
Postat av: FIALOTTA

Hilda, har du verkligen skrivit allt det där kloka i matchreferatet?

2010-03-15 @ 22:06:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0