Futsalfinal

Igår var det då dags för den efterlängtade futsalfinalen i Södervärnshallen. Vi spelade mot När IF som var hemmalag och matchen gick av stapeln klockan 13.00.

Innan avspark

Vi inledde matchen starkt och alla spelare visade på bra inställning och motivation. Efter några spelade minuter fick Helena Nirs en lång boll som hon omarkerat nickade in över Närmålvakten. 1-0! Tyvärr stod sig resultatet inte allt för länge. Ett par minuter senare kom ett hårt lågt vänsterskott av Närs Lina Lingren som gick in. Vi försökte spela på och rulla runt mellan back och kanter för att sedan kunna hitta luckor i Närs försvar. Tyvärr hade vi lite för dåligt tålamod och slarvigt passningsspel så istället för att luckra upp deras box så åkte vi på kontringar som de utnyttjade väl. Lina Lingren gjorde sedan ett nästan exakt lika dant mål som hon gjorde tidigare i matchen. Ja, att hon har en bra vänsterfot visste vi ju tidigare och det kändes tungt att behöva släppa in det målet. Slutresultatet blev till slut 3-1 till hemmalaget och det var en svidande förlust vi åkte på. Vi ägde det mesta av spelet och höll mycket i bollen, men När körde stenhårt på boxen och vi kom aldrig igenom, och när vi väl gjorde det så satte vi inte våra lägen. Det kändes lite som att vi föll på våra egna misstag men vi ska inte heller ta ifrån När segern. De har varit bra under hela kvalet och deras taktik för matchen verkade ju fungera.

Det var i alla fall roligt att spela och vi gjorde en bra match. Nu gäller det att bryta ihop och att komma igen. Nästa turnering är i mellandagarna. Heja Dalhem!