Grattis.

Stort Grattis till Sara som fyller 20 år idag!



Laget har just nu träningsuppehåll. Tisdagen den 5 januari blir nästa träningstillfälle och händer det inget speciellt fram till dess så tar även bloggen en fortsatt en paus. På återseende.


God Jul.

Dagens träning var den sista innan julhelgen och det blev som vanligt mycket tvåmål. Vilket säkerligen alla i laget gillar. Lagen inför Annandagscupen fick träna ihop sig och det blev fyra jämna matcher under träningen. Mer information om speltider och lagindelning för Annandagscupen går att hitta på lagets hemsida.

God Jul önskar Bloggen till alla spelare, läsare och andra supporters!


Träning 20/12

På grund av julstress så har det blivit lite dåligt med inlägg här på Dalhembloggen men nu äntligen är det dags för en uppdatering!

I söndags var det som vanligt styrketräning i St Hanshallen, men istället för de vanliga gamla jullåtarna och hopprepen så var det istället fartfyllda låtar och moves. Sandra höll nämligen ett aerobicpass för oss, någonting som ledde till både skratt, svett och träningsvärk.

Vår aerobictränare, Sandra!

Sandra höll i passet.

Kör hårt!

Hela gänget!



Alex som är hemma från Norge valde den perfekta första träningen.


Det var en jätte bra och roligt träning Sandra höll i. Styrka och kondition är alltid bra att träna, för att inte tala om kordinationen. Hoppas du vill och kan hålla i det fler gånger :) Även tack till vår superfotograf Linn. Vad skulle vi göra utan dig?


Träning 17/12.

Ett riktigt busväder har kommit till ön och som tur var hålls fortfarande träningarna inomhus. Under onsdagskvällen befann sig laget i Västerhejdehallen för att slipa på spelet inför Annandagscupen som väntar i Julhelgen. Det var tydligen inte bara halt ute på vägarna utan ett par av spelarna tycktes även ha is under fötterna och tog sig en närmare titt på golvet. Som tur var tränades balansen i slutet på träningen så att alla så småning om ska kunna stå på fötterna...


Samling på A7 innan träningen... Klart alla trotsar vädret för en träning.



Full fart framåt.



Flest bilder på det röda laget som lyckades vinna flest matcher trots att man var utan avbytare.


Balansövningen.


Träning 15/12.

Julen närmar sig med stormsteg och julkänslan börjar infinna sig hos tjejerna i laget. Eftersom det är tisdag idag innebar det träning i Slite. Det var många tjejer som hade trotsat det hala väglaget och med inspiration från BP så hade Morten satt ihop en övning som tvingade alla att koncentrera sig lite extra.

Bloggen har fått nys om några goda nyheter men vad det är för nyheter kommer ni läsare att få fundera på ett tag framöver. Den som väntar på något gott...

 

Kanon och Kalkon 13/12

Dagens kanon blir garanterat de fyra spelarna som slet och svettades på kvällen fyspass. Magnus Jonsson höll i träningen occh jag kan lova att man lär ha träningsverk i en och annan muskel imorgon. Guldstjärna till Sara, Märta, Micka och Hilda. Bra kämpat!


Futsalfinal

Igår var det då dags för den efterlängtade futsalfinalen i Södervärnshallen. Vi spelade mot När IF som var hemmalag och matchen gick av stapeln klockan 13.00.

Innan avspark

Vi inledde matchen starkt och alla spelare visade på bra inställning och motivation. Efter några spelade minuter fick Helena Nirs en lång boll som hon omarkerat nickade in över Närmålvakten. 1-0! Tyvärr stod sig resultatet inte allt för länge. Ett par minuter senare kom ett hårt lågt vänsterskott av Närs Lina Lingren som gick in. Vi försökte spela på och rulla runt mellan back och kanter för att sedan kunna hitta luckor i Närs försvar. Tyvärr hade vi lite för dåligt tålamod och slarvigt passningsspel så istället för att luckra upp deras box så åkte vi på kontringar som de utnyttjade väl. Lina Lingren gjorde sedan ett nästan exakt lika dant mål som hon gjorde tidigare i matchen. Ja, att hon har en bra vänsterfot visste vi ju tidigare och det kändes tungt att behöva släppa in det målet. Slutresultatet blev till slut 3-1 till hemmalaget och det var en svidande förlust vi åkte på. Vi ägde det mesta av spelet och höll mycket i bollen, men När körde stenhårt på boxen och vi kom aldrig igenom, och när vi väl gjorde det så satte vi inte våra lägen. Det kändes lite som att vi föll på våra egna misstag men vi ska inte heller ta ifrån När segern. De har varit bra under hela kvalet och deras taktik för matchen verkade ju fungera.






Det var i alla fall roligt att spela och vi gjorde en bra match. Nu gäller det att bryta ihop och att komma igen. Nästa turnering är i mellandagarna. Heja Dalhem!

FF! Födelsedagsmiddag och final!

Fredagskvällen tillbringades, som vanligt, tillsammans med laget. Denna kväll hade vi samlats i Vallstena där det var det födelsedagsmiddag till Mikkas ära och finaltittande av Idol. Middagen bestod av Chiliconcarne till varmrätt och glass, maränger, banan och chokladsås till efterrätt. Mumma!




Det var en mysig och rolig kväll och det var kul att det var många som kom. Mest skrattade vi väl åt Mikkas sköna kommentarer men för hennes skull behöver vi inte ta det här (vi på bloggen hänger ju som sagt inte ut någon) så alla vi tackar Mikka att vi fick komma och Mikka hälsar tillbaka;

"Tack! Vilka jävla bra presenter jag fick"

Varsågod!


Vi minns.

På lördag är det "distrikskval-final" i Futsal-SM. Bloggen kan inte låta bli att ta upp den fina prestationen som Dalhems Damer gjorde år 2006 då man tog sig till Slutspelet i Växjö och kom på en sjätteplats bland alla lag i hela Sverige. Det är inget mål vi har i årets omgång men ju längre vi kan ta oss ju roligare.

Ett urklipp från Svenska Fotbollsförbundets hemsida följer.

"KIF Örebros DFF vann det första SM-et i Futsal efter en klar finalseger med 11-2 mot Kopparbergs/Göteborg. Finalarena var Teleborgshallen i Växjö.
Örebro vann även det sista SM-et i 5-manna 2005 så man kan lugnt säga att laget som tränas av Pia Sundhage är Sveriges bästa inomhuslag.
Örebro suveräna mästare efter att de vunnit samtliga matcher i det regionala gruppspelet och gruppmatcherna i slutspelet utan att släppt in ett enda mål.
I slutspelet vann Örebro först över Husqvarna FF med 5-0, vilket följdes upp med 6-0 mot IF Team Hudik och redan då var man finalklara men även sista gruppmatchen vanns med 2-0 mot Dalhem IF."

Om ni önskar läsa mer kan ni klicka här. 

Vi vill att alla som har möjlighet kommer till Södervärnshallen nu på lördag den 12/12 klockan 13.00 och hejar oss till seger mot När IF. Ses där :)


Grattis.

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Mickas födelsedag. Hon har nu blivit 19 år gammal. Micka är med all säkerhet en av de träningsvilliga tjejerna i laget och såklart firade hon sin födelsedag tillsammans med laget på träningen i Slite.


Micka har blivit så stor att hon får hålla i Nellie en stund... ;)

Äntligen.

Äntligen visas Luftbandets första låt offentligt. Titta och njut...


Träning 6/12.

Det är söndag igen och ännu en vecka går mot sitt slut. För att dämpa söndagsångesten kan man göra många saker men vi väljer att gå på Halenas roliga MEN jobbiga styrketräningar. Eftersom hon läst att 10min hopprep motsvarar hela 30 min löpning så blir det en hel del hoppande på dessa träningar. Vissa hoppar utan problem medan andra mer eller mindre snubblar på snöret;) Men kom ihåg, övning ger färdighet och i detta fall även kondition...


Dagens vinnare i hopprep och i balans. Grattis!



Så här ska det se ut!


Fredagsmys.

En mysig fredagskväll med gänget hemma hos Halena. Alla tjejer kunde tråkigt nog inte komma men det var trevligt med den glada skara som dök upp. Vi åt varma mackor och diverse julgodis som delar av laget bakade igår.

Bloggen blev uppdaterad på lite information som så klart alla ni läsare ska få ta del av.

En i laget tycker att Westlife är grymt bra.
En annan har Cirkus Möller högt upp på sin topplista med teveprogram. Kanske nummer ett?!
Och en tredje är orolig för sin tand som flyttat på sig.
Ni ska också veta så här i Idol-tider att Erik Grönwall är en stor favorit bland tjejerna i laget. Var det blodådrorna i ansiktet som gjorde det sa ni?




Full fart!

Igår var det träning i Västerhejde igen och det var många nya och gamla spelare på plats. Riktigt roligt! Träningen hölls för första gången av Annelie Blixt och kvällens tema var anfall och djupledsbollar. Det var en ganska tuff träning som avslutades med riktigt bra spel trots blandningen av nya och gamla spelare. Kul att se nya ansikten, bland annat några från Gotland Södra och från vårat eget junior lag.








Våras alla egen Nybbe var även på plats och tittade på. Uppskattat! Nu ses vi inte förrän på söndag i St Hanshallen för lite styrka med Helena. Ha det bra!

RSS 2.0