Årets första match!

Efter ett lugn sportlovsvecka var det åter igen dags att ta ner skorna från hyllorna. Klockan 11.00 stod elva taggade Dalhems tjejer öga mot öga med Gotland Södra på en grön men frusen plan. Solen lyste och det var så gott som vindstilla. Perfekt fotbollsväder!

Inför matchen pratades det mycket om försvarsspelet som vi under de senaste veckorna lagt mycket fokus på. Mortens taktik var enkel men med tanke på bloggens popularitet bland motståndare så vågar jag inte riskera att lägga ut detta. Hemligehetsstämplad information! Kul skulle vi i alla fall ha och det hade vi.

Matchen hade mycket positvt med sig med flera comebacker, debutanter och Nybbes blåbärssoppa. Äldsta systrarna Åberg-Mattson, Veronica Nyström, Fia-Lotta Pipping, Lina Lindgren gjorde comeback och  Maja Pettersson, Gry Larsson och Johanna Allqvie gjorde debut.

Laget:
Målvakt: Maja Pettersson/Amanda Rohnström
Backar: Hilda Gustafsson, Veronica Nyström, Josefin Gjörloff, Frida Åberg-Mattson
Mittfält: Sara Westerberg, Gry Larsson, Lina Lindgren, Angelica Åberg-Mattson
Forward: Sofie Solfeldt, Mikaela Ekengren
Avbytare: Fia-Lotta Pipping, Johanna Allqvie, Isabelle Hallgren

Om matchen finns det inte så mycket att säga. Vi gjorde en väldigt stabil insats vilket resulterade till en säker 3-0 seger. Åbergarna gjorde en grym comeback med två mål av Frida och ett av Angelica. Försvarsspelet fungerade bra och om anfallsspelet sa Morten efter matchen "att han stundtals var imponerad". Det här var våran första träningsmatch för säsongen. Visst finns det ännu mycket att slipa på men matchen idag bådar gott för framtiden må vi säga.

// De tre små grisarna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0