Träningsläger 17-18/4

Just nu kan jag lova er läsare att runt om på denna ö sitter det ett gäng trötta men nöjda tjejer. Det var nämligen dags för träningsläger och en riktigt sammansvetsning och uppladdning inför nästa helgs seriepremiär. Det har varit en fartfylld helg som inte bara inriktat sig på fotboll utan också på gemenskap, värderingar och perspektiv. För att inte glömma den stentuffa tävlingen som Morten satt ihop där priset var två säsongskort till Gutets matcher på Gutavallen...

Det hela började i lördags morse, 08.30 då 22 spelare samlades på konstgräsplanen i Slite. Vissa såg mer döda än levande ut men efter ett tags tränande på den stora planen var alla igång. Vi spelade mycket, gjorde en del inläggsövningar och försvarsspel innan vi avslutade med de två första deltävlingarna. Första tävlingen var en svår tävling, prickskytte där man skulle träffa ribban eller stolpen för att få bra poäng. För att summera deltävling 1 kan jag väl säga att det inte blev många poäng tagna där, men Hilda visade resten hur det skulle gå till genom att träffa tre av tre försök, två ribbträffar och en rullade in mellan stolpen och en kon, där avståndet inte var speciellt stort, imponerande Hildur! Nästa gren var trixning där några i laget imponerade stort på Morten. Vissa kom upp i hela 70 jongleringar. Bra gjort!

Efter träningen var det duschning för att sedan bege sig till restaurang Sju Strömmar där vi skulle äta lunch och där berättade Morten vad vi skulle göra senare under dagen, det som han kallat för "Perspektiv" på schemat. I Lärbro finns det nämligen ett gammalt krigssjukhus från andra världskriget som nu är omgjort till bland annat ett museum. Efter krigstiden vårdades både befriade fångar (mest från Auschwitz) och tyska nazistiska soldater där och och i museet försöker man nu återspegla hur det såg ut där 1945.
Meningen med besöket var att vi skulle få perspektiv på livet. Visst är fotboll viktigt för oss men det finns även andra saker. Vi åkte sedan vidare till Lärbro kyrka för att se de som gravstenarna till dem som avled på sjukhuset. Jag tror att många uppskattade denna lite annorlunda aktivitet, det var lärorikt.

Sen bar det av till Björkome, där vi skulle tillbringa kvällen och natten. Vi åt en smarrig middag tillsammans med respektive för dom som har det på kvällen, maten hade lagats av systrarna Åberg-Mattssons mamma Majsan, tack så jättemycket för det! Senare skulle vi få vara med om något som vi inte i våra vildaste fantasier kunde lista ut hur det gick till, nämligen Tibetansk Pin yoga. Vi gick ut i det kusliga mörkret, och där stod brinnande marschaller i en stor ring. Vi blev indelade två och två och fick två träpinnar var. Sen gick det ungefär ut på att vi skulle slå med träpinnarna mot varandra i takt allihop, och sen göra ett litet program. Det gällde alltså att hitta en bra rytm och att lyssna på hur dem andra slog så det lät likadant. Det var inte helt lätt till en början, men vi fick höra att vi var ganska duktiga och att vi klarade det fort, så vi kan känna oss godkända i alla fall!! Det var hur som helst en väldigt rolig upplevelse och det blev mycket skratt, en del slag på varandras händer och Linn lyckades även slå av en träpinne.

På söndagen gick vi upp och åt frukost tillsammans, och sen var det dags för dagens första deltävling. Vi skulle gå en promenad, och komma tillbaka närmast rätt tid, men problemet var att vi inte fick någon speciell tid att passa, det var bara en ”optimal tid”. Så vi visste inte hur länge vi skulle gå, men det blev en härlig morgonpromenad i vilket fall som helst. Sandra som vann denna tävling, lyckades komma tillbaka 5 sekunder från den rätta tiden, som var (Mortens ålder-10, Annelies ålder), klurigt värre och jag tror inte det var någon av spelarna som listade ut det i förväg!

Runt lunchtid var det dags för årets första träning på riktigt gräs! Även om planen på vissa ställen mer liknade en åker än en fotbollsplan och vaderna kändes som aldrig förr, så var det som alltid speciell och härlig känsla! Vi började med lite enkla passningsövningar två & två för att känna på underlaget. Det visade sig vara väldigt nyttigt eftersom vi är vana med slätt konstgräs och bollarna nu studsade lite hur som helst. Premiären spelas ju på Dalhem IP och det var därför bra att vi får in "rätta känslan" till nästa helg. Vi fortsatte sedan träningen med lite smålagsspel, en avslutningsövning och så spel på lite större plan. Till slut var det dags för det sista tävlingsmomentet vilket innebar att man skulle stå utanför straffområdet, jonglera upp bollen och skjuta mål på volley. Den fick inte nudda marken innan den tog i nätet och man körde två omgångar på tre minuter var och så skulle man klara så många som möjligt. Resultatet kan man väl knappast kalla lysande då de flesta inte klarade mer än 2 stycken var. Lina däremot stack ut ifrån mängden och klarade hela 7 stycken, mycket bra jobbat!

Efter träningen samlades alla i klubbstugan för att äntligen få reda på det spännande resultatet på tävlingen. Det visade sig att Morten var på bra humör och hade bestämt sig för att även dela ut 2 matchkort var till 2:an och 3:an. Den lyckliga vinnaren visade sig vara....*trumvirvel*.... Micka!! Imponerande eftersom hon inte ens deltog i sista tävlingsmomentet då hon varit tvungen att åka iväg och jobba. På delad andra plats kom Josefin och Gry, grattis grattis till dem med!

Innan vi lämnade varandra fanns det tacos till dom som orkade. Det blev ett bra avslut på en mycket lyckad helg med massor av fotboll och bra träning, men även en helg full av skratt och fokus på annat. Nu känner vi oss riktigt taggade, laddade och sammansvetsade inför seriepremiären mot Stuvsta nästa helg.

Lördag 12.00, Dalhem IP, missa inte det!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0